International Masters Publishers

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
International Masters Publishers (IMP)
Ångbåtsbron Malmö 2015.JPG
Huvudkontoret
TypAktiebolag
HuvudkontorSverige Malmö, Skåne, Sverige
NyckelpersonerAlf Tönnesson, grundare och CEO
Antal anställda450
Historia
Grundat1972
Ekonomi
Omsättning2,5 miljarder kronor (2007/2008)
Övrigt
Webbplatshttp://www.imponline.se/

IMP, International Masters Publishers AB, Malmö, är ett internationellt företag som sedan 1972 har nått över 100 miljoner kunder i över 35 länder.

IMP utvecklar och marknadsför direkt till kund redaktionella samlarprodukter inom ett flertal intresseområden, t.ex. matlagning, djur & natur, blommor & trädgård, klassisk musik, hem & hobby och hälsa. IMP driver också två nya affärsområden: Hooray.com och IMP Books.

Huvudkontoret ligger på Ångbåtsbron i Malmö, staden där företaget också grundades 1972. IMP omsätter drygt 2,5 miljarder kronor (2007/2008) och har över 450 anställda världen över, verksamma inom produktutveckling, marknadsföring, finance, IT och operations. Verksamheten i Malmö drivs i två separata bolag: IMP AB och IMP Nordic AB.

Produkter[redigera | redigera wikitext]

Hembakat

Hembakat är en samlarserie med bakrecept. Varje recept motsvaras av ett kort med bild och tydliga instruktioner. Kunden samlar receptkorten i pärmar som tillhandahålls av IMP. Till detta finns även digitala receptkort som samlas i en onlinepärm på IMP:s hemsida. Där kan kunderna även lägga upp och samla sina egna recept.

Natural Killers - Rovdjur i närbild

Natural Killers är en samlarserie som består av DVD-böcker. Till varje DVD hör en bok med fakta om det djur som porträtteras i filmen. Samlarserien presenterar djur som hajar, lejon, tigrar etc. och filmerna är gjorda av välkända naturfotografer.

Historia på nytt sätt

Historia på nytt sätt är en serie med DVD-filmer och tillhörande faktaböcker om världens historiska underverk och forntida kulturer. Bland ämnena märks Egyptens pyramider, vikingatåg, mayakulturen, Colosseum och Dödahavsrullarna.

Klassiska Kompositörer

Klassiska Kompositörer är en CD-samling som innehåller verk av de stora kompositörerna, såsom Bach, Chopin, Strauss, Mozart och Vivaldi. Till varje CD hör dessutom en bok med fakta om kompositören och den tid han levde i.

Lyckas med blommor

Lyckas med blommor är en serie faktakort om krukväxter. Varje kort handlar om en särskild växt och innehåller både beskrivning och illustrationer av växten, information om dess egenskaper samt skötselråd. Korten är indelade i olika grupper och samlas i särskilda pärmar med register som gör det lätt att hitta rätt kort. Den tillhanda hålls inte längre.

Monster

Monster är en samlarserie som innehåller fina faktakort om verkliga djur från både forntiden och idag. Den innehåller även fakta om fantasimonster från mytologi och sagor. Samlarserien innehåller ett mycket brett register. Det finns flera olika fördelningar och kategorier, varje innehåller hundratals faktabilder om djur i den kategorin. De olika fördelningarna är följande: Utdöda Odjur, Skrämmande Rovdjur, Giftiga Monster, Djupens Fasor, Otäcka Minimonster, Underliga Varelser, Fantasimonster. Sedan också en grupp som heter Monsterkul, där man får klura på olika gåtor, korsord, m.m. Monsterkul innehåller även flera olika spelvarianter, och samlarkort avsedda för att spela med.

PC-123-ABC

PC-123-ABC är en samlarserie för att den som vill lära sig mer om hur man kan använda sin dator och internet. Den innehåller steg-för-steglektioner i kortformat, CD-romskivor och en särskild hemsida där fördjupningar av lektionerna finns samlade tillsammans med mer information.

Övrigt[redigera | redigera wikitext]

IMP är närstående till Cydonia Development, där Nationalencyklopedin, Bra Böcker, Stabenfeldt, Fleur de Santé, Fyrklövern och Postpac ingår.

Källhänvisningar[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]