Ira Losco

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ira Losco
ESC2016 - Malta Meet & Greet 10 (crop).jpg
Ira Losco på en "Meet & Greet" under Eurovision Song Contest 2016 i Stockholm.
Födelsedatum31 juli 1981 (36 år)
FödelseortMalta Sliema, Malta
GenrePop
RollSångare
År som aktiv1998
WebbplatsIra Losco Official Website

Ira Losco är en sångerska född 31 juli 1981 i Sliema, Malta. Losco startade sin musikaliska karriär 1997 i bandet Tiara. De spelade på klubbar, främst runt Paceville. På en studentfestival 1999 blev de framröstade till bästa band.

Ira Losco i Kungsträdgården i Stockholm i maj 2016 inför Eurovision Song Contest.

Eurovision Song Contest[redigera | redigera wikitext]

År 2000 tävlade Losco med två låtar i den maltesiska uttagningen till Eurovision Song Contest i Stockholm. Det blev ingen vinst, men tävlingen gav henne uppmärksamhet och hon fick sjunga i ett flertal lokala TV-program. Likaså blev hon tilldelad huvudrollen i den maltesiska musikalen Rita.

Året därefter sjöng hon fyra låtar i den maltesiska uttagningen, men vann inte. Dock fick hon följa med vinnaren Fabrizio Faniello till Eurovision Song Contest i Köpenhamn och sjunga i hans kör vid framträdandet av Another Summer Night.

Ett år senare vann hon själv den maltesiska uttagningen och fick tävla i Tallinn med 7th Wonder. Efter att under större delen av omröstningen legat i ledning, slutade kvällen med en andraplats efter Marie N från Lettland.

2016 deltog Losco i den maltesiska uttagningen med låten "Chameleon (Invincible)". Hon vann, och representerade därför Malta i Eurovision Song Contest 2016. Hon valde sedan att byta låt till Walk On Water. Losco gick vidare till final, och slutade på en 12:e plats.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]