Jakten på Skattkammarön

Från Wikipedia
Jakten på Skattkammarön
(どうぶつ宝島 Dōbutsu Takarajima)
GenreTecknad
Anime
Manga
Action
Äventyr
Fantasy
Drama
Dramakomedi
RegissörHiroshi Ikeda
ProducentHiroshi Ôkawa
ManusKei Iijima
Hiroshi Ikeda
Hayao Miyazaki (Ide)
Baserad påSkattkammarön av Robert Louis Stevenson
OriginalrösterMinori Matsushima
Asao Koike
Hitoshi Takagi
Fusako Amachi
Kosei Tomita
Kinto Tamura
OriginalmusikNaozumi Yamamoto
ProduktionsbolagToei Animation
DistributionToei Company
Premiär20 mars 1971 (Japan)
10 december 1972 (Sverige)
Speltid78 minuter
LandJapan Japan
SpråkJapanska
(dubbad till svenska)
IMDb SFDb Elonet

Jakten på Skattkammarön (originaltitel: どうぶつ宝島, Dōbutsu Takarajima) är en japansk tecknad äventyrsfilm från 1971 i regi av Hiroshi Ikeda.[1] Den är fritt baserad på Robert Louis Stevensons roman Skattkammarön.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Den unge pojken Jim som arbetar som assistent på ett värdshus och hans vän Gran hittar en dag en skattkarta som har gömts i en kista. Den skattkartan har nedtecknats av den ökända kaptenen Flint om en ö där det ska finnas en skatt gömd.

De bestämmer sig för att ge sig ut på ett stort äventyr i Jims hemmagjorda båt och råkar få med sig värdshusvärdens lille pojke på den långa resan för att finna ön men blir så småningom tillfångatagna av kapten Long John Silver och hans piratbesättning.

Silver och hans besättning tar med Jim och Gran till "Piratön" en piratbebodd ö där de ska säljas till slavhandlare. Jim och Gran slängs in i en fängelsecell där Jim träffar den jämnåriga tuffa flickan Kathy som han börjar lära känna. De lyckas fly ut ur fängelsecellen och tillsammans på nytt försöker de att finna skattkammarön som de äntligen gör efter alla omständigheter och hinder som kommer i deras väg och lyckas också så småningom skaka av och undkomma förföljarna.

Referenser[redigera | redigera wikitext]