Hoppa till innehållet

Janne Karlsson (ishockeytränare född 1958)

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Janne Karlsson (tränare))
För ishockeytränaren född i Kiruna, se Janne Karlsson (ishockeytränare född 1964).
Janne Karlsson
Jan Karlsson.jpg
NationalitetSverige Sverige
Född28 augusti 1958 (65 år),
Sverige Åseda, Uppvidinge, Sverige
Spelardata
PositionBack
Klubbar
Spelade förÅseda IF
HV71
Västra Frölunda HC
Mörrums GoIS IK
Övrigt
Proffsår

Jan Tordh Ingemar "Janne" Karlsson, född 28 augusti 1958 i Åseda,[1] är en svensk ishockeytränare och tidigare ishockeyspelare (back).

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Janne Karlsson är uppvuxen i Åseda i Småland. Han var i många år assisterande tränare i Frölunda HC, under bland andra Conny Evensson och Stephan "Lillis" Lundh. Karlsson fick i februari 2004, i praktiken tidigare, efterträda Conny Evensson på grund av dennes sjukdom, och var huvudtränare säsongen ut. Som assisterande tränare i Frölunda var Karlsson med och vann två SM-guld, 2003 och 2005.

Inför säsongen 2006/2007 tog Karlsson tjänstledigt från Frölunda för att tillsammans med Gunnar Persson träna Linköping HC. I januari 2007 fick Persson sparken[2] och Karlsson tog över huvudtränaransvaret resten av säsongen. Karlsson sade upp sig från sin position som assisterande tränare i Tre Kronor och för att bara arbeta med Elitserien.[3]

Till säsongen 2009/2010 kontrakterades HV71 Janne Karlsson till uppdraget som huvudtränare för klubben för tre säsonger (2011/2012). Han fick dock lämna uppdraget som tränare i HV71 redan i mars 2011.[4] I juni samma år meddelade KHL-klubben Atlant Mytisjtji att de kontrakterat Karlsson som assisterande tränare till Bengt-Åke Gustafsson[5]. När Gustafsson fick sparken den 3 november 2011 fick Janne ta över uppdraget som huvudtränare.[6]

I januari 2013 meddelades att Karlsson tagit över huvudtränarskapet i Rögle BK, som då låg sist i Elitserien.[7] Karlsson misslyckades dock med att rädda laget kvar i högsta serien, och efter säsongen skildes han och Rögle åt.

Meriter[redigera | redigera wikitext]

Klubbar[redigera | redigera wikitext]

Tränaruppdrag[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]