Jeff Kinney

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Jeffrey Patrick "Jeff" Kinney (född 19 Feb 1971) är en amerikansk spel designer, skämttecknare, producent, skådespelare och författare av barnböcker, inklusive Diary of a Wimpy Kid bokserie. Han är också tillskrivas som skaparen av den barninriktade webbplats Poptropica. Han syntes också i Diary of a Wimpy Kid filmer som Holly Hills far. Kinney är född och uppvuxen i Fort Washington, Maryland, USA.

Han har en äldre bror, en äldre syster och en yngre bror. [1] Han studerade vid University of Maryland vid College Park i början av 1990-talet. Det var i college som Kinney skapat en populär tecknad serie, Igdoof, som sprang i campus tidningen The Diamondback.

Den Diary of a Wimpy Kid bokserie [redigera]

I maj 2004, FunBrain och Jeff Kinney släppt en online-version av Diary of a Wimpy Kid.Webbplatsen görs dagliga poster fram till juni 2005. [2] Boken blev en omedelbar hit, med online-versionen tar emot cirka 20 miljoner visningar och med 2007. När många online läsare begärt en tryckt version enades Kinney och 2007 Diary of a Wimpy Kid publicerades. [2] Hittills har tolv Wimpy Kid böcker släppts, däribland en gör-det-själv-bok och en film dagbok.

Under 2009 var Kinney utsetts till en av Time 100 "mest inflytelserika människor" i världen. [3] Miljontals barn njuta av böcker på grund av humor mellan goda vänner, är Greg Heffley och Rowley Jefferson.The serien älskad av många barn över världen främst i USA, Storbritannien, Indien och Pakistan.

Professionellt arbete [redigera]

Kinney arbetar heltid som författare och designer av online-spel. [4] Han skapade också barnvänliga hemsida Poptropica, som är känd av många barn runt om i världen. [5] Poptropica innehåller två öar som kallas "Wimpy Wonderland" och "Wimpy Boardwalk", där Diary of a Wimpy Kid karaktärer och händelser med i Poptropica universum. [5]

Den Diary of a Wimpy Kid serien har 58 miljoner exemplar i tryck över hela världen som av 2010 och utvecklades till långfilmer som Kinney fungerade som exekutiv producent och när det gäller Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules, som BAJS. Kinney skrev en avdelning för killar Läs som är en bokserie skriven av ett antal författare. Hans bidrag innehåller element från hans Wimpy Kid böcker. Till exempel gav ett tecken lillebror kalla spagetti och sade till honom att det var varmt.

I maj 2015 Kinney och hans fru Julie öppnade en osannolik berättelse, en lokal bokhandel och café i Plainville, Massachusetts.

Personligt liv [redigera]

Kinney deltog biskop McNamara High School i Forestville, Maryland och bor i Plainville, Massachusetts [6] med sin fru Julie och två söner, Will och Grant. [7]

Filmer [redigera]

Diary of a Wimpy Kid (2010)

Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules (2011)

Diary of a Wimpy Kid: Dog Days (2012)

Böcker [redigera]

Dagbok av en mesig unge

Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules

Diary of a Wimpy Kid: The Last Straw

Diary of a Wimpy Kid: Dog Days

Diary of a Wimpy Kid: The Ugly Truth

Diary of a Wimpy Kid: Cabin Fever

Diary of a Wimpy Kid: The Third Wheel

Diary of a Wimpy Kid: Hard Luck

Diary of a Wimpy Kid: The Long Haul

Diary of a Wimpy Kid: Old School

Den Wimpy Kid film Diary

Den Wimpy Kid Do It Yourself Book

Hans nya bok i serien, med titeln "Old School" släpps den November 3, 2015

Filmer [redigera]

Huvudartikel: Diary of a Wimpy Kid (filmserie)

En film baserad på den första boken släpptes den 19 mars 2010. [8] Den producerades av 20th Century Fox och regisserad av Thor Freudenthal. Filmen spelade Zachary Gordon som Greg Heffley, [9] Robert Capron som Rowley Jefferson, Rachael Harris som Susan Heffley, Steve Zahn som Frank Heffley, Devon Bostick som Rodrick Heffley, Connor och Owen Fielding som Manny Heffley, Chloë Grace Moretz som en ny karaktär som heter Angie, Grayson Russell som Fregley, Laine MacNeil som Patty Farrell och Karan Brar som Chirag Gupta. [10] [11]

En andra film, baserad på Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules, släpptes den 25 mars 2011. Zachary Gordon tillbaka som Greg Heffley [12] Steve Zahn (Frank Heffley) och Rachael Harris (Susan Heffley) återvände också.. Filmen är regisserad av David Bowers och manuset är skrivet av Gabe Sachs och Jeff Judah. Några nya människor dök upp i filmen, inklusive Peyton List som Holly Hills.

En tredje film, Diary of a Wimpy Kid: Dog Days, baserad på The Last Straw och Dog Days, släpptes den 3 augusti 2012. Kinney hade en liten roll i filmen som fadern av Heather Hills.

Zombie rättegång [redigera]

I december 2011 inlämnade Kinney en stämningsansökan mot Antarktis Press över en bok med titeln Diary of a Zombie Kid. [13]