Johan Andersson (ishockeyspelare född 1987)

Från Wikipedia
Den här artikeln handlar om ishockeyspelaren Johan Andersson född 1987. För ishockeyspelarna med samma namn, se Johan Andersson (ishockeyspelare).
Johan Andersson
Johan Andersson ishockeyspelare.JPG
Smeknamn'Gnagarn, Pärmen Professorn, Larionov, Hero'
NationalitetSverige Sverige
Född2 maj 1987 (36 år),
Nynäshamn, Stockholms län
Spelardata
PositionCenter
SkjuterVänster
Längd180 cm
Vikt90 kg
Klubbar
KlubbRungsted Ishockey, Superisligaen
Tidigare klubbarNynäshamns IF
Södertälje SK
Hammarby Hockey
Almtuna IS
AIK Ishockey
Timrå IK
Övrigt
Proffsår2007–

Johan Andersson, född den 2 maj 1987 i Nynäshamn, Stockholms län, är en svensk ishockeyspelare (center) som för närvarande spelar i Rungsted Ishockey i Superisligaen. Säsongen 2011/2012 representerade han Timrå IK i Elitserien.

Johan Andersson spelade ishockey med moderklubben Nynäshamns IF under uppväxten och debuterade som spelare i A-laget redan som pojklagsspelare med Nynäshamn i division 2.

Som junior flyttade han till Södertälje SK. Han fick göra en match på bänken i elitserien 2006 och spelade ett antal matcher i allsvenskan säsongen 2006/2007. Som förstaårssenior erbjöds Andersson inget kontrakt med Södertälje utan kom att istället representera Hammarby Hockey i Hockeyallsvenskan säsongen 2007/2008 när laget och sektionen gick i konkurs. Säsongen efter konkursen flyttade han till Almtuna IS. I april 2010 värvades han av AIK Ishockey och var med att avancera till högsta serien med klubben. Efter sin debutsäsong i Elitserien värvades han till Timrå IK 2011. Eftersom han där spelade i samma lag som namnen Johan Andersson som sedan tidigare har smeknamnet Bagarn fick nyförvärvet från AIK smeknamnet Gnagarn i Timrå för att de två skulle kunna skiljas åt. Efter ett skadedrabbat år i Timrå fick Andersson lämna laget och spelar från och med hösten 2012 med Södertälje SK i Allsvenskan. Johans favorithockeyspelare är den ryska legenden Igor Larionov.

Johan Andersson har en äldre bror, Magnus Andersson, född 1981, målvakt som spelar för närvarande i Nynäshamns IF i Division 1.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]