Johan Wennström

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Johan Wennström, född 9 april 1987, är en svensk skribent och opinionsbildare. Han är fil.dr i statsvetenskap (2019) och författare till boken Dygdens glädje (Atlantis 2012). Han arbetade för regeringen Reinfeldt II som politiskt sakkunnig i Socialdepartementet (2012-2013).

Johan Wennström har periodvis (2009, 2010 och 2011) vikarierat som ledarskribentSvenska Dagbladet. Innan dess har han arbetat som frilansskribent, bland annat för tidskriften Axess och tankesmedjan Timbro, som har givit ut hans rapporter Var förs samhällsdebatten? Kultursidorna vs ledarsidorna (2009) och Om pressetik i dagens kulturjournalistik (2010).[1][2] Han har även medarbetat i Expressens kultursidor.

Johan Wennström har i flera olika sammanhang diskuterat vilken roll som hans egen generation spelar i svensk politisk och kulturdebatt. I en artikel på Expressens debattsida (80-talisterna låter som en repig skiva) skrev han bland annat att "opinionsbildning tycks för många handla om att inte tänka själv och att inte besvära sin omvärld med invändningar och avvikande meningar."[3] I en artikel på Newsmill (Det är vi som bär den nykonservativa vågen) kritserar han de som är födda på 1980-talet för en ovilja att "ifrågasätta ett visst slags idéer som har förts fram i årtionden, och som med tiden har förvandlats till norm".[4]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]