Johnny Christ

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Jonathan Lewis Seward, född 18 november 1984, känd under namnet Johnny Christ, är en amerikansk basist. Han är bandet Avenged Sevenfolds fjärde basist, efter Matt Wendt, Dameon Ash och Justin Sane. Han blev medlem i bandet år 2002 på grund av att Dameon Ash var tvungen att lämna bandet mitt i en turné.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Johnny gick på en skola som heter Marina High School i Huntington Beach, Kalifornien. När han gick i högstadiet träffade han "officiellt" M. Shadows, Synyster Gates, The Reverend Tholomew Plague och Zacky Vengeance (Synyster och The Rev kände han redan genom att de var vän med hans storebror). Efter att ha varit en slags stand-in för Dameon Ash så blev han förfrågad att vara med i bandet som deras permanenta basist. I maj 2009 var han med i Gumball 3000 Rally och åkte från kust till kust med "the Fuel Girls".

Johnny's två största influenser är Cliff Burton (den avlidne basisten i Metallica) och Duff McKagan (basisten i Velvet Revolver och före detta basist i Guns N' Roses). Det första albumet Johnny var med och spelade in bas på var bandets andra album, Waking The Fallen. Vid den tiden hade han heller inget scen-namn, det var gitarristen Zacky Vengeance som tyckte att det skulle vara en bra idé att kalla honom Johnny Christ.