Johnny Galecki

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Johnny Galecki
Johnny Galecki juli 2017.
Johnny Galecki juli 2017.
FöddJohn Mark Galecki
30 april 1975 (44 år)
Belgien Bree, Belgien
Aktiva år1987–
Betydande roller
David Healy i
Roseanne
Leonard Hofstadter i
The Big Bang Theory
IMDb SFDb

John Mark "Johnny" Galecki, född 30 april 1975 i Bree, Belgien, är en amerikansk skådespelare, främst känd för rollerna som David Healy i Roseanne och som Leonard i The Big Bang Theory. Galecki har även en roll i filmen Hancock, där han spelar mot Will Smith. Galecki medverkar också i ett avsnitt av tv-serien My name is Earl, där han spelar en kille vars liv förstörts på grund av Earl.

Galecki föddes i staden Bree i Belgien av amerikanska föräldrar. Hans mor, Mary Lou, är inteckningskonsult och hans far, Richard Galecki, tjänstgjorde i det amerikanska flygvapnet stationerad i Belgien och arbetade även som rehabiliteringslärare.[1] Han har en bror, Nick, och en syster , Allison.[2] Galecki flyttade till Oak Park, Illinois, med sin familj när han var tre år gammal. 2011 blev han nominerad till Emmy Award för sin roll som Leonard Hofstatder.

Galecki hade ett tvåårigt förhållande med sin The Big Bang Theory-motspelare Kaley Cuoco samtidigt som deras karaktärer Penny och Leonard var tillsammans i serien. 2012 hade han en relation med skådespelerskan Kelli Garner fram till 2014. I september 2018 började Johnny dejta modellen och skådespelerskan Alaina Meyer. 3 maj 2019 gick paret ut med att de väntar sitt första barn tillsammans.

Filmografi, i urval[redigera | redigera wikitext]

Filmer[redigera | redigera wikitext]

TV-serier[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Johnny Galecki Biography (1975-)
  2. ^ TV Guide - Johnny Galecki
  3. ^ Filmografi på IMDb Läst 16 november 2017.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]