Johnny Test

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Johnny Test
GenreAnimerad tv-serie
LandUSA USA
Kanada Kanada
Produktion
Exekutiv producentScott Fellows
Michael Hirsh
Toper Taylor
ProducentMichael Hirsh
Toper Taylor
InspelningsplatsWarner Bros. Animation
Cookie Jar Entertainment (säsonger 1–5)
Teletoon Productions
DHX Media (säsong 6)
DistributörCookie Jar Entertainment
Sändning
OriginalkanalCartoon Network (USA)
Teletoon (Kanada)
Originalvisning2008-2015
Bildformat7 januari 2008
Ljudformat7 januari 2008
Status7 maj 2015
Kronologi
Relaterade programDexters laboratorium
Officiell webbplats
IMDb

Johnny Test är en kanadensiskamerikansk animerad TV-serie som hade premiär den 7 januari 2008. I Sverige visas serien på kanalen Cartoon Network och Teletoon.

Serien parodierar Dexters laboratorium. Johnny är i motsats till Dexter inte en vetenskapsman. Och systrarna Susan och Mary, i motsats till Dee Dee i Dexters laboratorium, är smarta och inte störiga.

Figurer[redigera | redigera wikitext]

Johnny Test Är en busig 11-årig pojke som bor med sina föräldrar och sina två storasystrar i en stad som kallas Porkbelly. I Porkbelly skapar Johnny oreda med hjälp av sina systrars uppfinningar och med bästa kompisen (den talande hunden Dukey). (Skådespelare i den svenska: Nick Atkinson)

Dukey Är Johnnys talande hund och bästa vän. Dukey visar sig rätt ofta vara smartare än Johnny, och får ofta varna sin dumdristiga kompis. (Skådespelare i den svenska: Leo Hallerstam)

Susan och Mary Är Johnnys två smarta systrar. De ser nästan likadana ut och det är bara frisyrerna och glasögonen som skiljer dem åt. De älskar att vara inne i sitt laboratorium där de uppfinner en massa komplicerade och ibland omöjliga saker.

Gil Susan och Marys största kärlek. En tonårspojke som bor granne med dem och knappt har en aning om att Susan och Mary ens existerar.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, Johnny Test, 29 november 2016.
Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från franskspråkiga Wikipedia, Johnny Test, 31 oktober 2016.


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]