Josef Boumedienne

Från Wikipedia
Josef Boumedienne
Josef Boumedienne.jpg
NationalitetSverige Sverige
Finland Finland
Född12 januari 1978 (46 år),
Stockholm, Sverige
Spelardata
PositionBack
SkjuterVänster
Längd186 cm
Vikt95 kg
Klubbar
Övrigt
NHL-draftad91:e totalt, 1996
New Jersey Devils
Proffsår1996–2013

Josef Boumedienne, född 12 januari 1978 i Stockholm, är en svensk före detta professionell ishockeyspelare. Han har även ett finskt medborgarskap genom att hans mor är finsk. Hans far är av algerisk härkomst.

Han har spelat juniorishockey med Sveriges herrjuniorlandslag i ishockey, under 2004 ville han dock spela med Finlands herrlandslag i ishockey vilket stoppades på grund av hans tidigare spel med svenska landslaget. Dock spelade han under 2006 tre landskamper med Tre Kronor.

Han är hockeyfostrad i Mälarhöjden/Bredäng Hockey och som junior i Huddinge IK och har spelat Elitserieishockey med Södertälje SK och i högsta ligan (SM-liigan) i Finland med Tappara Tammerfors. Han blev 1996 draftad av New Jersey Devils i fjärde ronden, som 91:a valet. Han har spelat i NHL för Washington Capitals, Tampa Bay Lightning, New Jersey Devils och Toronto Maple Leafs. Dock har han spelat flest matcher i farmarligan AHL där han innehar rekordet som den som gjort poäng i flest matcher i följd (2008).

Den 8 juli 2013 meddelade Columbus Blue Jackets att Boumedienne avslutar sin spelarkarriär och blir Europascout för klubben.[1]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]