Hoppa till innehållet

KAT-TUN

Från Wikipedia
KAT-TUN
BakgrundTokyo, Japan
GenreJapansk Pop
År som aktiva2001-
SkivbolagJ-One Records
ArtistsamarbetenShūji to Akira
WebbplatsJ-One Records
Medlemmar
Kazuya Kamenashi
Tatsuya Ueda
Yuichi Nakamaru
Tidigare medlemmar
Jin Akanishi
Koki Tanaka
Junnosuke Taguchi

KAT-TUN är en japansk musikgrupp inom J-pop bestående av de sex medlemmarna

Tidigare medlemmar

Bandets namn är alltså bildat av de inledande bokstäverna i medlemmarnas namn. De är födda mellan 1983 och 1986, äldst är Nakamaru och yngst är Kamenashi. Gruppen är under ledningen av Johnny's Jimusho och syns ofta i de japanska tidningarna Myojo, Wink Up, Potato och Duet.

KAT-TUN skapades med hjälp av den kända Johnny's-duon KinKi Kids i april år 2001. De var först enbart bakgrundsdansare, men gruppens popularitet stegrade och de fick hålla egna konserter.

Förändringar i gruppen[redigera | redigera wikitext]

Den 12 oktober 2006 åkte Akanishi Jin till USA för att studera engelska. De andra i bandet fortsatte under tiden med shower och inspelning av ett nytt album. Akanishi Jin återvände till Japan den 19 april 2007 och kom tillbaka till KAT-TUN.

År 2010 åker Akanishi Jin tillbaka till USA, denna gång eftersom han vill satsa på en USA-karriär. Han har därmed slutat i KAT-TUN och KAT-TUN gjorde sitt album "No More Pain" utan Akanishi Jin.

DVD:er[redigera | redigera wikitext]

Innan skivdebuten den 22 mars 2006 släppte KAT-TUN två konsert-DVD:er KAT-TUN Okyakusama wa Kamisama - Concert 55 mannin Ai no Request ni Kotaete!! (2003) och KAT-TUN Live Kaizokuban (2005). Efter skivdebuten har de släppt:

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Album[redigera | redigera wikitext]

Singlar[redigera | redigera wikitext]

Fotoböcker[redigera | redigera wikitext]

En officiell fotobok har släppts, KAT-TUN 1st in New York.