Kaffe med rån

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Kaffe med rån är en roman av Catharina Ingelman-Sundberg och utkom i augusti 2012.

Boken är humoristisk av sig samtidigt som den behandlar det allvarsamma ämnet äldreomsorgen och dess neddragningar. Boken finns utgiven som inbunden, pocket, som e-bok samt som MP3-bok och CD-bok med Helge Skoog som uppläsare. Kaffe med rån är utgiven i 29 länder och har sålt i cirka 2 miljoner exemplar i Sverige och i övriga världen.[källa behövs] Kaffe med rån har legat på topplistan i tio länder inklusive flera första platser.[1]

Handling[redigera | redigera wikitext]

På servicehemmet AB Diamanten bor Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta. De sjunger i kör, ses på rummet och smuttar hjortronlikör i hemlighet, men för övrigt är tillvaron ganska långtråkig. Dålig mat, trist bemötande, ingen motion och allt hårdare besparingar. Föreståndaren, syster Barbro, anstränger sig inte i onödan för att de gamla ska få det drägligt. I stället flirtar hon med direktören - som är förtjust både i henne och i kostnadsnedskärningarna. Detta tycker inte "Pensionärsligan" om och därför bestämmer de sig för att göra saker som de aldrig gjort förr.

Märtha får en snilleblixt - Antagligen skulle de ha det mycket bättre i fängelse! De ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag. Bytet ska de skänka till fattiga och gamla. Med rollatorerna i högsta hugg tar gänget in på lyxhotell där det finns gott om förmögna gäster. Men allt går inte som planerat. För att lyckas måste de tänka ut det perfekta brottet. Äventyret tar fart. Snart finner sig "Pensionärsligan" indragen i den undre världen och vad som helst kan hända.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Swedish Author | Catharina Ingelman-Sundberg” (på engelska). C. Ingelman-Sundberg. https://www.catharinaingelman-sundberg.com/. Läst 20 maj 2021. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]