Hoppa till innehållet

Kategori:Artiklar med svaga Wikidatabaserade källhänvisningar

Från Wikipedia

Denna kategori och dess underkategorier innehåller artiklar som innehåller uppgifter från Wikidata som enbart källbelagts med en hyperlänk. De saknar information om själva källan, såsom rubrik, utgivningsdatum och utgivare. Dessa kategorier finns till för att göra det lättare att hitta dessa ensamma länkar och komplettera dem med ytterligare uppgifter.

Käll-URL:er är sorterade på:

  1. Toppdomäner (exempelvis .se, .com och .info, men även mer ovanliga som .sport eller .photography).
  2. Några specifika domännamn som ofta förekommer som källor. Kan användas för frekventa referenskällor, vetenskapliga förlag och populära nyhetsmedier.
  3. Enstaka ord. Gäller i dagsläget orden "grav", "wiki", "google", "article" och "news" som fångar upp olika sorters länkar.
  4. Strängar som förmodligen är datum.

Om URL:en inte innehåller någon av dessa sorteringsfilter hamnar den i toppkategorin. Det gäller främst källor som ligger på IP-nummer eller som hänvisar till en webbplats landningssida.

Varje källa kan bara generera en domänkategori, så en artikel från nytimes.com hamnar i kategorin för "nytimes.com" men inte den för ".com". Vilka domäner som prioriteras bestäms av ordningen i Modul:Cite. Kategorierna för datum och vissa ord ligger utanför denna ordning, så adressen "domain.com/2019/12/31/sida.html" ger både kategorin ".com" och "datum". Om en artikel innehåller flera källor kan artikeln hamna i flera kategorier. Eftersom sorteringen bygger på maskinell läsning av URL:er kan sorteringen ibland ge oväntade resultat.

Underkategorier

Denna kategori har följande 141 underkategorier (av totalt 141).

.