Kategoridiskussion:Befästningskonst

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Det kanske bara är jag som är jävig, men är det verkligen en "konst" att bygga befästningar? Borde inte kategorin döpas om till t.ex. Kategori:Befästningskonstruktioner? / Mats Halldin 21 oktober 2004 kl.22.29 (CEST)

Nog förekommer uttrycket "befästningskonst", men varför inte kalla det hela "fortifikation" eller "fortifikationer"? mvh // Rudolf 1922 21 oktober 2004 kl.23.36 (CEST)

Ordet "konst" förekommer i de mest otippade sammanhang men förtjänar inte alltid sin plats. Militäringenjörer uppleveler förmodligen sitt värv som en "konst" men det motiverar inte självklart "konst" i sammanhanget. Det finns en gammal konflikt mellan "Fortifikationeingenjörer" och "konstnärliga arkitekter" som fortfarande finns kvar i uppdelningen mellan Arkitekturskolan KTH och byggingenjörsutbildningen på samma skola. Kategori:Fortifikationer e.dyl duger säkert men gör helst inte "hantverk" av "konsten".
Tycker / Mats Halldin 22 oktober 2004 kl.00.03 (CEST)

Befästningskonst är en form av ingenjörskonst och förtjänar i högsta grad suffixet ”konst”. Det krävs både fantasi, kreativitet och talang för att bygga befästningar. Däremot så har det inget att göra med varken Arkitekturskolan eller Ingenjörsskolan på KTH som Mats Halldin påstår. /Kemikungen 19 februari 2011 kl. 13.40 (CET)