Kategoridiskussion:Byggnader i Lidingö kommun

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Det finns både "Byggnader på Lidingö" och "Byggnader i Lidingö kommun", vilket är en för mycket. Normalt verkar byggnader kategoriseras per kommun. I enstaka fall där antalet blir väldigt stort kan man dela upp det på orter. I detta fall är det inte så. Antalet byggnader i kommunen men utanför huvudön är för litet för att ha två kategorier. Kommer därför att slå i hop dem. Synpunkter mottages gärna. --Andhanq (diskussion) 29 oktober 2015 kl. 13.27 (CET)

I vissa fall kan distinktionen vara befogad, när en stad bara utgör en del av en till ytan ganska stor kommun. För det mest är dock distinktionen störande. Jag röstar för att slå ihop i just detta fall. Deryni (diskussion) 26 november 2015 kl. 18.43 (CET)
Just så tänkte jag med. Ibland kan det vara befogat, också därför att det finns väldigt många "byggnader i...", (som Stockholms kommun, till exempel) då kan det vara befogat med stadsdelsnivå. men "på Lidingö" till skillnad från "i Lidingö kommun" blir ju bara fånigt. Det är ju bara Fjäderholmarna och Storholmen som "blir över". Man får alltså kategorisera från fall till fall. --Andhanq (diskussion) 26 november 2015 kl. 21.36 (CET)
Facebook like thumb.pngGillar Deryni (diskussion) 27 november 2015 kl. 06.37 (CET)