Kategoridiskussion:Finlands kommuner

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Varför kommer inte Sottunga med som en underkategori i kategorin Finlands kommuner? Icaros 14 juli 2006 kl.14.44 (CEST)

De finns med, men man måste bläddra framåt för att se dem. Wikisystemet är utformat så att om det finns många artiklar i en kategori visas bara ett visst antal artiklar i alfabetisk ordning på första sidan. Något ointuitivt delas tyvärr även kategorierna in på samma vis, så att man måste bläddra framåt för att se kategorier vars namn är alfabetiskt efter brytpunkten för första sidan.
För att kringgå detta problem kan man använda ett mellanslag som sorteringsdirektiv för underkategorier till kategorier med många artiklar, vilket i det här fallet innebär att man i Kategori:Kökar och övriga underkategorier skriver [[Kategori:Finlands kommuner| ]]. Ännu bättre vore det kanske om det gick att minska antalet artiklar (till exempel genom att se till så att artiklar om kommuner inte ligger i Finlands kommuner om de istället kan läggas som huvudartiklar i mer specifik kategorier). LX (diskussion, bidrag) 14 juli 2006 kl.18.50 (CEST)

Aha!!! Det är ju inte alls bra. När det står "Det finns 40 underkategorier till den här kategorin" tror man ju på det trots att det egentligen är 90. Icaros 17 juli 2006 kl.09.36 (CEST)