Kategoridiskussion:Mikroprocessorer

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Denna kategori borde kunna tas bort eftersom kategorin Kategori:processorarkitekturer är mer heltäckande och borde kunna gruppera mikroprocessorer bättre per tillverkare och arkitektur. Dessutom är de inlänkade artiklarna generella översikter av mikroprocessorfamiljerna (läs arkitekturerna) snarare än specifika mikroprocessorvarianter. --Jocke 27 april 2006 kl.15.02 (CEST)

Tag upp den till diskussion på Wikipedia:Problematiska kategorier. Riggwelter 27 april 2006 kl.15.03 (CEST)
Har kollat lite på engelska wikipedia och där är det ännu mer kaos. Egentligen borde man redirekta kategorin processorarkitekturer till microprocessorer och märka upp alla mikroprocessorvarianter med underkategorin mikrokontrollrar. Sen vill jag ha en överkategori arkitekturtyp (mikroprocessor) dit varje mikroprocessor hör beroende på om de tillhör Harvard eller von Neuman arktitekturtyperna eller någon annan. Jag är ny på wikipedia så jag har ingen aning om om det ens är värt att diskutera och hur man i så fall gör det, än mindre hur man städar upp kaoset vid bifall. --Jocke 27 april 2006 kl.15.42 (CEST)

Återskapat[redigera wikitext]

Jag såg ett tydligt behov av kategorin, eftersom någon motsvarighet till en:Category:Microprocessors inte fanns, med följden att dessa fanns kategoriserade lite här och var. (Utgående från dagens situation på enwp ser jag inte inte riktigt att kommentaren från 2006 om kaos på enwp är relevant.) Mikroprocessorer - som är specifika produkter/kretsar - är också något annat än processorarkitekturer, som är ett mer generellt begrepp. Att skapa underkategorier till denna som motsvarigheter till en:Category:Microcontrollers är förstås en fullt möjlig utveckling. Tomas e 22 februari 2011 kl. 16.47 (CET)[svara]