Katie Couric

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Katie Couric
Katie Couric, 2012.
FöddKatherine Anne Couric
7 januari 1957 (63 år)
Arlington, Virginia, USA
NationalitetUSA USA
Yrke/uppdragTV-journalist

Katherine Anne "Katie" Couric, född 7 januari 1957 i Arlington, Virginia (i Washingtons storstadsområde), är nyhetsankare och programledare på det amerikanska TV-bolaget CBS. Hon var 2009 världens bäst betalda nyhetsankare, en plats hon delade med sin forna kollega Matt Lauer på NBC. Couric ledde under femton år det legendariska morgonprogrammet Today ShowNBC som var först i världen i sin genre. Under de sista tio åren var Matt Lauer hennes manliga kollega. Programmet var under Courics tid, och är fortfarande, det mest sedda morgonprogrammet på amerikansk TV.

Couric lämnade NBC i maj 2006 för att gå till konkurrenten CBS och deras CBS Evening News för en rekordhög årslön på 15 miljoner dollar. Katie Couric blev på CBS den första kvinnan som ensam leder ett av de tre stora nätverkens dagliga nyhetsprogram. Sedan dess har hon också varit en av reportrarna i CBS 60 Minutes.

Couric har även lånat ut sin röst till Katie Current i den animerade filmen Hajar som hajar (2004) och en biroll i Austin Powers in Goldmember (2002).

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]