Killzone

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Killzone (spelserie))
Hoppa till: navigering, sök
Killzone
KILLZONE SVG.svg
Information
År 2004
Utvecklare Guerrilla Games
Utgivare Sony Computer Entertainment
Genre Förstapersonsskjutare
Perspektiv Första person
Antal spelare Singleplayer, Multiplayer
Format Playstation 2
Spelmotor In-house engine
Medieformat DVD
Arbetslag
Musik Joris de Man
Spelserie
Spelserie Killzone
Uppföljare Killzone: Liberation
Distribution
Europa 26 november 2004
USA 2 november 2004
Åldersrekommendation
ACB MA15+
ESRB M
PEGI 16+
Datorspelsportalen

Killzone är en förstapersonsskjutarespel och som släpptes i mitten av 2005 till spelkonsolen Playstation 2 av Sony Computer Entertainment Europe. Det är en fiktiv berättelse om Kapten Jan Templar och hans medhjälpare som ska hjälpa till att stoppa Helghasts invasion av planeten Vekta.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Spelet utspelar sig i en tid av Rymdkolonisation där det så kallade Helghast-Imperiet återhämtat sig från sitt nederlag i det första Helghan-kriget och inlett ett blixtkrig mot den yttre så kallade Interplanetära strategalliansens (I.S.A.) koloni på planeten Vekta.

Helghan är Helghasternas planet som ligger inte långt ifrån Vekta. Då människan först kom dit visste de inte om problemet i atmosfären, med följden att många insjuknade och dog. På grund av planetens hårda miljö tvingade Helghasterna att anpassa sig och mutera sig så mycket att de inte längre kan betraktas som mänskliga. De är starkare, snabbare och mer tåliga än människor och har en stark fiendskap mot mänskligheten. De kräver en sorts gasmask och luftbehandlande stridsvagnar som skapar liknande luft som det finns på planeten Helghan. Man kan ganska lätt dra paralleller mellan Helghastsamhället och Nazityskland. I Helghan är det obligatoriskt för varje barn att rekryteras in i armén, och det medför att Helghasterna är en väldigt farlig fiende.

Spelet utspelar sig i det andra stora Helghastkriget.

Spelaren kan ta rollen som fyra speciella ISA-soldater: Kapten Jan Templar, Shadow Marshal Luger, Sergeant Rico Valasquez och Överste Gregor Hakha.