King's Quest III: To Heir Is Human

Från Wikipedia
King's Quest III: To Heir Is Human
OriginaltitelKing's Quest III: To Heir Is Human
År1986
UtvecklareSierra On-Line
UtgivareSierra On-Line
GenreÄventyr
Antal spelare1
FormatAmiga, Apple II, Apple IIGS, Atari ST, DOS, Macintosh, Tandy Color Computer 3
SpelmotorAdventure Game Interpreter
Arbetslag
ManusförfattareRoberta Williams
SpeldesignRoberta Williams
MusikMargaret Lowe
ProgrammeringAl Lowe
Spelserie
SpelserieKing's Quest
FöregångareKing's Quest II: Romancing the Throne
UppföljareKing's Quest IV: The Perils of Rosella

King's Quest III: To Heir Is Human är ett äventyrsspel som ursprungligen släpptes till Apple II och DOS år 1986. Spelet är det tredje i King's Quest-serien och utvecklades av företaget Sierra On-Line.

Handling[redigera | redigera wikitext]

I King's Quest III är spelarfiguren den sjuttonåriga Gwydion, en pojke som så länge han kan minnas har hållits fången hos och tjänat den stränge trollkarlen Manannan i dennes isolerade boning på toppen av ett högt berg i landet Llewdor. Gwydion tvingas att utföra tjänster såsom att städa och laga mat åt trollkarlen och utsätts för olika typer av bestraffningar om han inte lever upp till trollkarlens krav.

I spelets inledning måste Gwydion genom list frigöra sig från Manannans järngrepp. När han är ute och reser ska man försöka hitta hans gömda laboratorium och läsa hans magibok som är full med trollformler, sedan ska man fara genom Llewdor för att samla de ingredienser som krävs för formlerna. Efter att ha tagit hand om Manannan ska man besöka ett orakel, som berättar att man egentligen är en prins från Daventry (det land där de två första spelen i serien utspelar sig). Man ska sedan lämna landet Llewdor och ta sig till Daventry.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]