Klappkampen

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Klappkampen
(1-24 december 2008[1])
GenreAdventskalender
Antal avsnitt24
LandSverige Sverige
SpråkSvenska
Produktion
ProduktionsbolagSR
Sändning
KanalSR P3
SR P4

Klappkampen var SR:s julkalender 2008. Liksom samma års julkalender i TV, Skägget i brevlådan, handlade den om den udda trion Klas, Lage och Renée och deras äventyr och klumpigheter. Kalendern skrevs av Kalle Lind och Måns Nilsson och hade förutom samma Nilsson bland andra Anders Johansson, Sandra Huldt och Sanna Persson-Halapi i viktiga roller. Musiken skrevs av Jean-Paul Wall och Jens Ståhlstierna.

Med samarbetet mellan de bägge kolosserna återupptogs en tradition som legat nere sen 1973. Fram till dess var det standard att SVT och SR samkörde sina julkalendrar.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Klas, Lage och Renée som bor tillsammans i en udda lägenhet, där Renée har en uppfinningsverkstad. När det går mot jul utmanas Klas av sin bror att köpa en dyr julklapp till deras mamma. Då han är luspank hetsar han Renée att börja bygga uppfinningar på beställning.

Renée bygger bland annat en talande soptunna, en rimmaskin för julklappar, en rymdkapsel åt en apa och en mjuk sten åt en grottman. Renée själv vill hellre ägna sig åt sin egen uppfinning, "Världens långsammaste bil".[2]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Svensk mediedatabas”. http://smdb.kb.se/catalog/search?q=Klappkampen+typ%3Aradio&sort=OLDEST. Läst 5 april 2011. 
  2. ^ ”2008, Klappkampen”. Sveriges Radio. http://sverigesradio.se/barn/julkalendrar/2008.stm. Läst 30 augusti 2015. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]