Kodnamn Grannungarna

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Kodnamn Grannungarna (eng Codename: Kids Next Door) är en amerikansk-koreansk animerad TV-serie. Detta program parodierar Jurassic Park, Spy Kids , Ed, Edd & Eddy och Teenage Mutant Ninja Turtles (2003)

Handling[redigera | redigera wikitext]

Serien handlar om fem barn som bor i en stor trädkoja, som är byggd på en stubbe. De fem barnen kallar sig Nummer Ett, Nummer Två, Nummer Tre, Nummer Fyra och Nummer Fem. Barnen hatar alla vuxna och har många farliga uppdrag att ta sig an.

Grannungarna har fiender som vid upprepade tillfällen försöker ta sig in i trädkojan för att förgöra dem, men ungarna har vapen och de kämpar alltid mot fienderna tills de får dem att dra sig undan.

Huvudkaraktärer[redigera | redigera wikitext]

Nummer Ett (verkligt namn: Niklas Uno) är gängets ledare och det tuffaste av barnen. Han har en röd tröja, gråa kortbyxor och solglasögon på sig. Han har en flickvän som han egentligen inte gillar alls. Han är med henne mot sin vilja.

Nummer Två (verkligt namn: Hugo Karlsson) är gängets uppfinnare. Han älskar att uppfinna och testa nya saker, och har ständigt nya projekt på gång. Han är olyckligt kär i Nummer Fems storasyster Kim. Han är ganska rund.

Nummer Tre (verkligt namn: Kiki Sanban) är en flicka som gillar regnbågsapor. Hon är den svagaste länken i gänget.

Nummer Fyra (verkligt namn: Wallabee "Walle" Beatles) är gängets tuffaste kille. Även om han inte gillar när Nummer Tre leker med regnbågsapor tycker han inte att hon är bortskämd. Han har en orange luvtröja på sig och hatar, liksom de andra i gänget, tonåringar.

Nummer Fem (verkligt namn: Alexandra "Alex" Lindkvist) är gängets mest kämpande flicka. Hon hatar sin syster och gillar inte när hon kommer för att förgöra Grannungarna. Hon hjälper till att kämpa mot systern tillsammans med resten av gänget.

Fiender[redigera | redigera wikitext]

De Förträffliga Barnen från längre neråt gatan är ofta förekommande fiender, och de hatar Grannungarna. De försöker alltid med nya metoder för att förgöra Grannungarna med hjälp av mycket farliga vapen. De hänger alltid ihop och pratar ofta i munnen på varandra.

Herr Toalett är en gubbe som försöker störa Grannungarna med en sugkopp. Han är inte deras största fiende.


Serien har vunnit L.T.K - awards

Svenska röster[redigera | redigera wikitext]