Konvoj (film)

Från Wikipedia
Version från den 4 december 2017 kl. 01.48 av MaundBot (Diskussion | Bidrag) (→‎top: clean up, replaced: ActionAction med AWB)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Konvoj
(Convoy)
GenreAction, Komedi
RegissörSam Peckinpah
ProducentRobert M. Sherman
ManusBill L. Norton
SkådespelareKris Kristofferson
Ali MacGraw
Ernest Borgnine
Burt Young
Madge Sinclair
OriginalmusikChip Davis and Bill Fries (C.W McCall), Crystal Gayle, Billie Jo Spears, Doc Watson, Merle Haggard, Kenny Rogers, Glen Campbell, Anne Murray, Gene Watson, Billy "Crash" Craddock
ProduktionsbolagEMI Films
Premiär1978
Speltid110 minuter
LandUSA
SpråkEngelska
IMDb SFDb Elonet

Konvoj är en amerikansk film från 1978.

Handling

Martin Penwald (Kris Kristofferson), med smeknamn 'Rubber Duck' är en hårt arbetande lastbilschaufför som fraktar varor över USA. Vid just denna transport så träffar han på två vänner, Love Machine (Burt Young) och Spider Mike (Franklyn Ajaye) varpå de slår sig i lag eftersom de ändå ska åt samma håll. Efter en fortkörning så kommer de på kant med en av de lokala Sherifferna, Lyle Wallace (Ernest Borgnine) och saker och ting eskalerar snabbt. Efter ett större tumult mellan ordningsmakten och lastbilschaufförerna på ett lastbilshak så flyr flera chaufförer mot gränsen med bland annat Lyle Wallace jagandes efter dem.

Efter vägen hakar fler och fler lastbilschaufförer på och snart har en hel konvoj bildats, där det från att fly från polisen utvecklas till en stor protestmarsch med flera hundra lastbilar i protest mot hastighetsbegränsningar, vägtullar, skatter och polisen.

Lyle Wallace, och polisen från ett flertal polisdistrikt och även delstater gör vad de kan för att stoppa konvojens framfart, medan chaufförerna gör vad de kan för att fly samtidigt som man inte tar något extra för att driva med polisen under tiden. Men vad är det egentligen som 'Rubber Duck' fraktar denna gången?

Rollista (i urval)

Externa länkar