Kristina Appelqvist

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Kristina Appelqvist
Kristina Appelqvist.jpg
Född17 september 1968 (54 år)
Medborgare iSverige
SysselsättningFörfattare
Redigera Wikidata

Kristina Appelqvist, folkbokförd Kristina Elisabet Fridefors Apelqvist, ogift Fridefors, född 17 september 1968 i Skarstads församling i dåvarande Skaraborgs län[1], är en svensk deckarförfattare som debuterade hösten 2009 med Den svarta löparen.

Kristina Appelqvist är journalist men har arbetat i drygt tio år på Högskolan i Skövde, bland annat som kommunikationschef och presschef. Appelqvist är bosatt i Lerdala strax utanför Skövde.[2]

Den svarta löparen är en pusseldeckare som utspelar sig i Skövde och Varnhem med omnejd och den är också första delen i en serie kriminalromaner om rektor Emma Lundgren och kriminalkommissarien Filip Alexandersson. I och med boken Minns mig som en ängel övergår serien till att i stället ha litteraturvetaren Helena Waller som huvudperson i samma miljö som de tidigare böckerna. I boken Den fjärde pakten hjälps Emma Lundgren och Helena Waller åt att lösa problem.

Bibliografi[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Sveriges befolkning 1970, CD-ROM, Version 1.04, Sveriges Släktforskarförbund (2002).
  2. ^ ”Fakta om Kristina Appelqvist”. Piratförlaget. https://www.piratforlaget.se/kristina-appelqvist/fakta-om-kristina-appelqvist/. Läst 25 april 2021.