Kritikkulturen

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Kritikkulturen (engelsk originaltitel: The Culture of Critique) är en bok i en bokserie av Kevin MacDonald, som handlar om judendomen och judar. Den gavs ut på det nynazistiska bokförlaget Nordiska förlaget[1] översatt av Lars Adelskogh år 2006.[2]

Boken har undertiteln "En evolutionär analys av judiskt engagemang i 1900-talets intellektuella och politiska rörelser".[3] I boken framför MacDonald teorin att olika intellektulla och politiska rörelser, populära under 1900-talet, framställs som universalistiska till sin natur för att locka till sig anhängare, men i själva verket domineras av judar som verkar i syfte att gynna sin egen etniska grupps intressen. Intellektuella företeelser som MacDonald räknar in till denna grupp är psykoanalys, vänsterradikala rörelser, Franz Boas variant av antropologi och rörelser inspirerade av Frankfurtskolan.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Därför lever myten om den judiska konspirationen”. DN. http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/darfor-lever-myten-om-den-judiska-konspirationen/. Läst 15 mars 2016. 
  2. ^ MacDonald, Kevin. ”Kritikkulturen”. Nordiska Förlaget. http://www.kevinmacdonald.net/SwedishCofCPreface.pdf. Läst 15 mars 2016. 
  3. ^ http://www.kevinmacdonald.net/swedishcofcpreface.pdf