Kyle XY

Från Wikipedia
Kyle XY
GenreScience fiction, tonårsdrama
Skapad avEric Bress
J. Mackye Gruber
MedverkandeMatt Dallas
Marguerite MacIntyre
Bruce Thomas
April Matson
Jean-Luc Bilodeau
Chris Olivero
Kirsten Prout
Jaimie Alexander
Antal avsnitt43
Längd (per avsnitt)Cirka 41 minuter
Antal säsonger3
LandUSA
SpråkEngelska
Produktion
ProduktionsbolagABC Family
Sändning
OriginalkanalFreeform[1]
Originalvisning20062009
Externa länkar
Officiell webbplats
IMDb

Kyle XY är en amerikansk tv-serie från 2006 med övernaturliga inslag.

Det utlovades att säsong fyra skulle bli mer actionfylld och händelserik än föregående säsonger. Den 31 januari 2009 lät ABC Family emellertid meddela att serien inte skulle förnyas för en fjärde säsong. Det sista avsnittet sändes i USA 16 mars 2009, och flera trådar lämnades lösa. Kyle XY var ABC Familys högst rankade serie mellan juni 2006 och juli 2008.

Handling[redigera | redigera wikitext]

En helt okänd kille i 16-årsåldern med total minnesförlust stapplar omkring i Seattle. Han tas om hand av polis och hamnar på ungdomshem. På ungdomshemmet ringer de efter en terapeut (Nicole Trager), som kommer och erbjuder honom ett hem att bo på tills vidare information är känd. Pojken blir därefter kallad Kyle.

Kyle, som är väldigt förvirrad men fruktansvärt smart, börjar snabbt söka efter sitt förflutna och vem han är. Mystiska fakta dyker upp om Kyle medan han försöker komma på varför han inte är som andra. Varför har han ingen navel? Varför kan han räkna ut alla mattetal som om det vore 1 + 1? Mystiken tätnar och han berättar till slut allt för familjen. Familjen Trager adopterar Kyle och han måste ta itu med vanliga tonårsproblem. Han faller för tjejen i huset bredvid (Amanda Bloom). Problemet är bara att Amandas mamma blir ett problem, samtidigt som han gör stora upptäckter om sitt förflutna.

Roller i urval[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Cable shows overflowing to big networks (på engelska), USA Today, 30 juni 2006, läs online.[källa från Wikidata]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]