Kyrkans Tidning

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Kyrkans Tidning
Publikationstypveckotidning
Grundadapril 1982
HuvudkontorKungsholmstorg 5, Stockholm
ChefredaktörInger Wallin
Politisk beteckningobunden
Språksvenska
FrekvensEn gång i veckan
Upplaga23 300 (TS 2017)
Formattabloidformat
HuvudägareVerbum AB, en del av Berling Media AB
Webbplatshttp://www.kyrkanstidning.se

Kyrkans Tidning är en redaktionellt fristående veckotidning med Svenska kyrkan och kyrkliga frågor som huvudsakliga bevakningsområden. Tidningen ges ut av Verbum AB, en del av Berling Media AB.

Koncernen ägs till huvuddel av aktieägare som representerar Svenska kyrkan och Svenska Missionskyrkan, men även Evangeliska Fosterlandsstiftelsen och Svenska Baptistsamfundet är aktieägare. Papperstidningen utkommer på torsdagar med 46 nummer per år och har en upplaga på 23 300 exemplar (TS-upplaga 2017[1]). Kyrkans Tidning ges ut som papperstidning och digitalt på olika plattformar.

Sedan 2016 är Inger Wallin chefredaktör.[2]

Tidningen följer och kommenterar samhällsutveckling och kultur ur ett kyrkligt perspektiv. Kyrkans Tidning fungerar också som ett viktigt debattorgan för både inomkyrkliga och allmänna frågor, för kristna och andra kyrkligt intresserade både inom och utom Svenska kyrkan. Prenumeranterna är ofta anställda eller förtroendevalda i Svenska kyrkan.

I tidningen återfinns bland annat nyheter, ledare, debattartiklar, insändare, längre reportage, krönikor och ett fylligt fördjupningsmaterial om teologi, kultur, tro och liv med mera. Kyrkans Tidning grundades 1982 genom att ett flertal andra publikationer inom Svenska kyrkan slogs samman – veckotidningen Vår kyrka), diakonitidningen Med samt olika stiftsblad gick alla upp i Kyrkans Tidning.

Chefredaktörer[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]