Lärarhögskolan vid Umeå universitet

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Lärarhögskolan vid Umeå universitet (LH) är en nybildad lärarhögskola som vid årsskiftet 2008/09 (de första åren under namnet Umeå School of Education) ersatte den tidigare lärarfakulteten som ansvarig för lärarutbildningarna inom Umeå universitet. Som en del i nyordningen ingår också ett förstärkt fokus på forskning. Rektor från starten var Björn Åstrand, som i augusti 2012 efterträddes av Maria Löfgren.

Högskolan ordnar alla slags lärarutbildningar, från förskola till gymnasium och utbildningar för studie- och yrkesvägledare, speciallärare och specialpedagoger, samt vidareutbildning för yrkesverksamma lärare.

De forskningsområden högskolan inledningsvis ska fokusera på är mätning och utvärdering, läs- och skrivforskning, matematikdidaktik samt ICT, media och lärande. På lite längre sikt vill man också bygga ut forskningen inom bland annat utbildningshistoria med historiedidaktik och minne och lärande samt ungas utbildning, karriärutveckling och välfärd.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Camera-photo.svg Västerbotten län vapen.svg Denna artikel om en plats i Västerbottens län behöver bilder. Har du en passande fri illustration får du gärna ladda upp den.