Landet för länge sedan II: Äventyret i den förbjudna dalen

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Landet för länge sedan II: Äventyret i den förbjudna dalen
(The land before time II: The Great Valley Adventure)
Genre animation
äventyr
familj
Regissör Roy Allen Smith
Producent Roy Allen Smith
Manus Dev Ross
John Loy
Originalmusik Michael Tavera
Klippning Jay Bixsen
Premiär
Speltid 73 min
Land USA
Språk engelska
IMDb SFDb

Landet för länge sedan II: Äventyret i den förbjudna dalen (engelska: The Land Before Time II: The Great Valley Adventure) är den första uppföljaren på den populära filmen Landet för längesedan. Filmen släpptes direkt till video 1994.[1]

Handling[redigera | redigera wikitext]

Lillefot och hans vänner är trötta på att de alltid ska bli behandlade som barn och bestämmer sig för att rymma. På deras flykt ser de att två äggtjuvar stjäl ett av Kvackys föräldrars ägg och följer efter dem. Äggtjuvarna tappar dock bort ägget under deras flykt från Lillefot och hans vänner. Men ingen av Lillefot och vännerna vet om det förrän de hittar ett ägg i den förbjudna dalen vilket de tror är deras. Men när de kommer tillbaka till den stora dalen ser de att det riktiga ägget ligger där. De undrar vad det andra är för ägg och bestämmer sig för att bli föräldrar till det. Men när det kläcks visar det sig att ungen är - en Vasstand (en Tyrannosaurus Rex). Lillefot och hans vänner inser dock att han är vänlig och vill ta hand om honom och de döper honom till Chomper. Men det dröjer inte lång tid innan Chompers föräldrar kommer in i Stora Dalen för att leta efter honom.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ John Cawley (27 mars 2007). ”Direct-to-Video Sequels: Franchised and Fancy Free” (på engelska). Animation World Network. http://www.awn.com/animationworld/direct-video-sequels-franchised-and-fancy-free. Läst 27 augusti 2016. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]