Lastkaj 14

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Lastkaj 14
BakgrundSverige Sverige
GenreTrallpunk
År som aktiva2003 -
SkivbolagSecond class kids, Junkyard Entertainment, Bells on records
WebbplatsBandets officiella webbplats
Tidigare medlemmar
Fröken Sverige
Jack Sparv
Kent Blade
Rambo
Stukarn
Saffran

Lastkaj 14 är ett punkband från Sverige.

Lastkaj 14 startades av Dr Dille och Stryparn någon gång 2003-04. I början var bandet tänkt som en protest mot den totala avsaknaden av snabb trallpunk som rådde i Sverige vid tidpunkten.

En 5 låtars ep spelades in och släpptes på skivbolaget Second class kids records. Denna ep hyllades i flertalet magazin och låten "På andra sidan horisonten" blev t.o.m. utnämnd till årets svenska låt av någon mindre nogräknad skribent.

Då inga fler skivor släpptes och inga konserter gjordes tänkte de flesta att sagan om Lastkaj 14 var slut...De hade fel!

2009 dök bandet åter upp på kartan efter 5 års frånvaro. Nu hade grabbarna fått förstärkning från Stukarn och Saffran. Skivan "I brist på annat" spelades in och släpptes hösten 2010. Denna gång passade man dessutom på att göra karriärens första spelning och i samband med detta avslöjades medlemmarnas verkliga identiteter.

2011 spelade LK 14 in sitt andra album "Som en dålig film". Detta släpptes den 9 november 2011. Den nya medlemmen Rambo värvades på gitarr och under 2012 turnerade bandet flitigt i Sverige. Höjdpunkten var gruppens spelning på Peace and love festivalen! Rambo lämnade dock bandet direkt efter festivalen och ersattes av Kapten Grå.

Lastkaj 14 gjorde ett mellanår 2013 för att sedan vara i full gång 2014 igen. De turnerade, släppte en splitskiva med det norska punkbandet Laarhöne samt medverkade på samlingsskivan "I en värld av hat och kärlek". I december gav LK14 ut två nya singlar från det kommande albumet "Stormar". Först ut var "Tjuvtricks och rackarspel" följd av "Se på oss nu". Videos släpptes även till låtarna.

I januari 2015 släpptes albumet "Stormar" på nygamla skivbolaget Second Class Kids Records och detta följdes av ett intensivt turnerande i Sverige och Norge. Denna satsning krävde dock sitt offer och i april gjorde Stukarn sitt sista framträdande med LK14 på Göteborg rockfest. Det tog dock inte lång tid innan bandet fann en ersättare i Bulten. I juli samma år hoppade också Saffran överbord och bandet bestämde sig då för att fortsätta som kvartett. I slutet av 2015 släpptes första skivan med Bulten på strängar. Det var 4-låtars Ep:n "Längst upp på bottens topp" och även denna gavs ut i vinylformat på Second Class Kids.

2017 startade hektiskt då Lastkaj först släppte 3 singlar/videos mellan jan-mars. 17e mars släppte de sin fjärde fullängdare "Becksvart" och redan i maj gav de ut EP:n "Spelevinken". Ett antal spelningar avverkades också där den största var en bejublad konsert på Close-Up båten 20. I samband med denna spelning signade bandet även på för bokningsbolaget RMP.

" I en perfekt värld skulle inte Lastkaj 14 finnas. I ett perfekt land skulle alla tjäna 30 loppor i månaden, vara skuldfria och ha hus, familj och hund. Nu är det inte så och på grund av gemene mans oförmåga tvingas Lastkaj 14 ut i krig igen! Någon måste ju för helvete säga vad som är fel och kräva svar!!!"/ Lastkaj 14

Medlemmar[redigera | redigera wikitext]

  • Stryparn – Bas, sång
  • Bulten – Gitarr, sång
  • Kapten Grå - Gitarr, sång
  • Dr. Dille – Trummor, sång

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]