Lazarus (kriminalroman)

Från Wikipedia
Lazarus
FörfattareLars Kepler
OriginalspråkSvenska
LandSverige Sverige
Förlag för förstautgåvanAlbert Bonniers
Utgivningsår2018
HuvudpersonerJoona Linna, Saga Bauer, Jurek Walter
Del i serie
Ingår i serieJoona Linna
DelDel 7
Föregås avKaninjägaren
Efterföljs avSpegelmannen
Lars Kepler gör research.
För andra betydelser, se Lasarus.

Lazarus är en kriminalroman av Lars Kepler som utkom 2018 på Albert Bonniers förlag.[1] Den är Lars Keplers sjunde bok om kommissarie Joona Linna. Lazarus hamnade 2018 på årstopplistans första plats över årets mest sålda skönlitterära böcker, på första plats över årets mest sålda E-böcker, på andra första, andra och nionde plats över årets mest sålda ljudböcker – samt 2019 på årstopplistans andra plats över årets mest sålda skönlitterära böcker.[2]

Lazarus tilldelades priset The Storytel Award/Stora Ljudbokspriset i kategorin spänning.

Handling[redigera | redigera wikitext]

En man hittas mördad i sin lägenhet i Oslo. Det visar sig att den döde var en dittills okänd gravskändare och trofésamlare. När polisen öppnar hans frysbox i köket gör de ett fruktansvärt fynd med direkt koppling till Joona Linna. Han får för sig att den gamle seriemördaren Jurek Walter lever trots de starka bevisen för hans död. Alla tror att Joona har blivit paranoid, men han är övertygad om att han måste handla direkt för att rädda sin dotter.

Denna roman är ett slut och en klimax på den mest inflytelserika brottsutredningen i Joona Linnas liv, den som började påverka honom många år innan det första fallet med hypnotisören.

Referenser[redigera | redigera wikitext]