Liberias herrlandslag i fotboll

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Liberias herrlandslag i fotboll
Flag of Liberia.svg

FotbollsförbundLiberia Football Association
FIFA-rankning152 (28 november 2019)[1]
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Hemmaställ
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Bortaställ
Världsmästerskap
 Spelade mästerskap0
  Guld0
  Silver0
  Brons0
Olympiska spelen
 Spelade turneringar0
  Guld0
  Silver0
  Brons0
Afrikanska mästerskap
 Spelade turneringar2
  Guld0
  Silver0
  Brons0

Liberias herrlandslag i fotboll representerar Liberia i fotboll på herrsidan. Laget spelade sin första landskamp den 11 april 1963 vid en turnering i Senegal, och slog Tchad med 2-1.

African Nations Cup

1996

Liberia deltog i African Nations Cup för första gången 1996, där de blev inlottade i kvalgrupp 2. I kvalgruppen besegrade enkelt de Mauretanien och Togo, medan de spelade en jämnare match mot Senegal och fick svårt motstånd av Tunisien. De slutade tvåa i sin kvalgrupp på samma poängantal som Tunisien, dock med sämre målskillnad.

I mästerskapet lottades Liberia in i samma grupp som Gabon och Zaire. Matchen mot Gabon slutade med vinst och två mål för Liberias del, medan matchen mot Zaire gick med förlust. Alla tre länderna i gruppen slutade på samma poäng, men Liberia slutade sist på grund av sämre målskillnad, och blev därmed utslaget.

2002

Under mästerskapet 2002 vann Liberia sin kvalgrupp efter vinst mot Kongo Brazzaville och Mauritius i båda mötena, samt en förlust och en oavgjord match mot Sydafrika.

Liberia lottades in i samma grupp som Algeriet, Mali och Nigeria. Matcherna mot Algeriet och Mali slutade oavgjort, medan de gick med förlust mot Nigeria. Liberia slutade på en tredjeplats i gruppen, vilket inte räckte till vidare spel.

Kända spelare

Referenser

Externa länkar