Lindholmens sporthallar

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Lindholmens sporthallar
Lundbystrands sporthall.JPG
Lindholmens sporthallar vid Valdemar Noréns gata.
Tidigare namnLundbystrands sporthall
PlaceringHisingen, Sverige
TypSporthall
HemmalagHP Warta
Bjurslätts IF
IBF Älvstranden

Lindholmens sporthallar är ett idrottscenter beläget på LindholmenHisingen i Göteborg i en tidigare varvslokal för Lindholmens varv. Den hette förut Lundbystrands sporthall. Sporthallarna invigdes den 1 januari 1996 och har sedan dess varit en mycket viktig del för innebandyn och handbollen i Göteborg. Lundbystrand sporthallar fungerar som en viktig träningshall på kvällstid måndag-fredag för mängder av innebandy- och handbollsklubbar från både Hisingen och övriga Göteborg. Dessutom spelas det mängder av seriematcher i alla hallarna för både innebandyn och handbollen. Flera stora turneringar i innebandy och handboll spelas här varje år. I Lundbystrand Sporthallar arrangeras även många olika idrottsevenemang tack vare det unika med fem fullstora planer under samma tak. När hallen invigdes 1996 var det Sveriges största sporthall-komplex med sina fem planer.

Publikrekordet för en seriematch i innebandy innehas av IBF Älvstranden och sattes i derbyt mot Pixbo Wallenstam IBK 2003 när 1583 åskådare såg matchen. Även handbollsklubben HP Warta har haft storpublik när 1650 åskådare såg derbyt mot Redbergslids IK 1998.

Hallen består av fem innebandy- och handbollsplaner med fullmått. Plan 1 (Estrellahallen) har parkettgolv och två stora läktare längs långsidorna, med en total kapacitet på runt 1 500 åskådare. Planerna 2 till 5 har däremot gummigolv.

Klubbar som har Lundbystrand som hemmaplan[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]