Lite som du

Från Wikipedia
Lite som du
GenreDramakomedi
Skapad avCilla Jackert
Erik Ahrnbom
MedverkandeBengt Nilsson
Magdalena In de Betou
Fredric Thurfjell
Magnus Härenstam
Ann-Charlotte Franzén
Morgan Alling
Per Morberg
Antal avsnitt25
Längd (per avsnitt)28 minuter
Antal säsonger2
LandSverige
SpråkSvenska
Produktion
ProducentMats Grimberg[1]
Sändning
OriginalkanalSVT1[2]
Originalvisning2 oktober 2005
11 juni 2006
Externa länkar
IMDb

Lite som du är en svensk dramakomediserie som sändes på SVT 20052006.[3] Manuset är skrivet av Cilla Jackert och Erik Ahrnbom. Titellåten med samma namn blev populär och finns utgiven på CD, den är skriven av Tobias Karlsson och framförs av Shirley Clamp och Robert Jelinek.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Kicki har precis börjat jobba i vitvarubutiken där Niklas jobbar. Det enda de har gemensamt är att de båda vill ha tillbaka sina respektive före detta partners.

Rollista i urval[redigera | redigera wikitext]

Niklas[redigera | redigera wikitext]

Niklas är 37 år gammal och jobbar i en vitvarubutik. Han gillar ordning och reda och brukar repa med sitt synthband, i butikens förråd efter stängning, tillsammans med kollegan och barndomskompisen Olsson (Fredric Thurfjell). Med jämna mellanrum så går han på ett gympapassFriskis&Svettis. Egentligen är Niklas en helt vanlig hypokondrisk man som har väldigt svårt att säga ifrån, vilket ogillas av hans före detta fästmö Pernilla (Sanna Krepper). Utan förvarning så byter hon ut Niklas mot en yngre och coolare kille, vilket gör att Niklas bestämmer sig för att ändra sitt liv och bli en livsbejakande och spontan man.

Kicki[redigera | redigera wikitext]

Kicki är 37 år gammal och har bestämt sig för att gå tillbaka till sin före detta man Olle (Per Morberg). De har brutit upp fler gånger, men den här gången har Olle träffat en ny. Kicki är inte helt ensam, då hon har sin fjortonåriga dotter Jackie (Melanie Mohlkert). Nu ska Kicki ändra sitt liv från att leva i ett impulsivt kaos till att bli en harmonisk Ameliamamma.

Det som kännetecknar Kicki är att hon är energisk, beslutsam och även lite ogenomtänkt. Hon är ofta sen till olika möten och till jobbet (vitvaruhandeln), är lika ofta stressad och är alltid rastlös. Glömmer ofta saker och påbörjar ständigt nya saker utan avsluta något. Precis som dottern så smygröker hon.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]