Lolo Ferrari

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Lolo Ferrari
FöddEve Valois
9 februari 1963
Clermont-Ferrand, Frankrike
Död5 mars 2000 (37 år)
Grasse, Frankrike
Yrke/uppdragnakendansös, porrskådespelerska
MakeEric Vigne

Lolo Ferrari, eg. Eve Valois, född 9 februari 1963[1] i Clermont-Ferrand, död 5 mars 2000 i Grasse, var en fransk nakendansös och porrskådespelerska.

Valois var känd som kvinnan med största brösten i världen. När hon avled var hennes bystmått 177 cm och vardera bröstet vägde 3 kilo. Den första obduktionen tydde på överdos av mediciner. Två år senare gjordes en ny obduktion och möjligheten att hon kan ha blivit kvävd till döds lades fram. Valois mor med flera anklagade Ferraris man Eric Vigne för att ha mördat henne.[2] Han häktades och ställdes inför en domstol men frikändes.

Valois föddes i Clermont-Ferrand och växte upp i La Baule. Fadern var nästan aldrig hemma och Valois sade i flera intervjuer att hennes mamma föraktade henne och vice versa. Hon träffade sin blivande man 1987 efter att han nyligen avtjänat ett fängelsestraff för narkotikabrott. Valois försörjde både sig själv och Vigne genom modelluppdrag och som dansös på strippklubbar i Paris. När hon sedan fick problem med att få jobb på grund av yngre dansöser med mindre löneanspråk från Östeuropa prostituerade hon sig.

Eric Vigne sägs ha varit drivande till hennes förvandling till den hon kom att bli. Valois medverkade i några pornografiska filmer vilket gjorde henne mycket känd, men själv sade hon sig inte vilja kännas vid stämpeln som porrskådespelerska. Hon hade en kortvarig musikkarriär bland annat med sången "Airbag Generation".

Filmografi[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]