Love Gun

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Love Gun
Studioalbum av Kiss
Utgivning30 juni 1977
InspelatMaj 1977
GenreHårdrock
Längd32:43
SkivbolagCasablanca Records
ProducentKiss & Eddie Kramer
Kiss-kronologi
Rock and Roll Over
(1976)
Love Gun
(1977)
Dynasty
(1979)

Love Gun är det sjätte studioalbumet av den amerikanska rockgruppen Kiss, utgivet den 30 juni 1977 av Casablanca Records.

Gitarristen Ace Frehley gör med låten "Shock Me" sin första sånginsats på ett Kiss-album. Trummisen Peter Criss sjunger låten "Hooligan". Den sista låten, "Then She Kissed Me", är en cover på "Then He Kissed Me" (av bland andra Phil Spector), som framfördes av The Crystals.

Låten "Plaster Caster", som sjungs av Gene Simmons, handlar om en groupie som hade för vana att gjuta av sina älskares könsorgan.

Låtlista[redigera | redigera wikitext]

Sida A
Nr TitelKompositörSångare Längd
1. I Stole Your Love  Paul StanleyStanley 3:04
2. Christine Sixteen  Gene SimmonsSimmons 3:14
3. Got Love for Sale  SimmonsSimmons 3:27
4. Shock Me  Ace FrehleyFrehley 3:46
5. Tomorrow and Tonight  StanleyStanley 3:38
Sida B
Nr TitelKompositörSångare Längd
1. Love Gun  StanleyStanley 3:18
2. Hooligan  Peter Criss, Stan PenridgeCriss 2:59
3. Almost Human  SimmonsSimmons 2:47
4. Plaster Caster  SimmonsSimmons 3:28
5. Then She Kissed Me  Jeff Barry, Ellie Greenwich, Phil SpectorStanley 3:02
Total längd:
40:42


I Stole Your Love[redigera | redigera wikitext]

"I Stole Your Love" är en riffbaserad låt skriven av Paul Stanley. "I Stole Your Love" öppnade nästan alla gig mellan åren 1977 och 1978. Först 1990 var den tillbaka som öppningslåt. Den spelades en hel del mellan åren 1992 och 1996.

Christine Sixteen[redigera | redigera wikitext]

"Christine Sixteen är en låt skriven av Gene Simmons. Låten släpptes som singel med Shock Me som B-sida och hamnade på plats 25 på Billboard Hot 100 och på plats 22 i Kanada.

Gene Simmons spelade in demon av låten i Los Angeles tillsammans med Eddie Van Halen och Alex Van Halen. Versionen som hamnade på Love Gun kretsade mycket kring Van Halen-brödernas spel. Simmons spelade kompgitarr på studioversionen. Han spelade även pianodelarna på låten.

Låten handlar om en äldre man som förälskar sig i en yngre tjej vid namn Christine. Låten spelades live från 1977 till 1979. Den spelades också på Kiss återföreningskonsert på Tiger Stadium 1996.

Got Love For Sale[redigera | redigera wikitext]

"Got Love For Sale" är skriven av Gene Simmons. Låten hette först "Have Love, Will Travel", som senare blev en del av texten i refrängen. Låten har aldrig framförts live.

Shock Me[redigera | redigera wikitext]

"Shock Me" är skriven av Ace Frehley och är hans debut som sångare.

"Shock Me" spelades live mellan 1977 och 1978. Den återkom först 18 år senare i och med återföreningen. På den australiska delen av Kiss Alive/35 World Tour spelades låten live, denna gången med Tommy Thayer på sång.

Tomorrow and Tonight[redigera | redigera wikitext]

"Tomorrow and Tonight" är skriven av Paul Stanley.

Med den här låten försökte Paul Stanley skriva en ny "Rock and Roll All Nite" med liknande handling. "Tomorrow And Tonight" släpptes aldrig som singel. Låten har aldrig spelats live. Dock var den med på live-version på Alive II men den var inspelad på ett soundcheck och publikljudet blev pålagt senare.

Love Gun[redigera | redigera wikitext]

"Love Gun" är skriven av Paul Stanley och är en av Kiss mest kända låtar. Låten släpptes som singel den 31 juli 1977 med "Hooligan" som B-sida. Låten tog sig till plats 61 på Billboard Hot 100 och plats 41 i Kanada.

Hooligan[redigera | redigera wikitext]

"Hooligan" är skriven av Peter Criss och Stan Penridge.

"Hooligan" är en av två låtar som Criss tog med till Love Gun-sessionen. Låten handlar om hans egen uppväxt och är en självbiografisk låt. "Hooligan" spelades live under hela Love Gun Tour och försvann sedan för alltid från setet.

Almost Human[redigera | redigera wikitext]

"Almost Human" är skriven av Gene Simmons.

Jimmy Maelin spelar congas på låten. "Almost Human" spelades live för första gången på KISS Kruise III 2013.

Plaster Caster[redigera | redigera wikitext]

"Plaster Caster" är skriven av Gene Simmons.

"Plaster Caster" handlar om en groupie vid namn Cynthia "Plaster Caster" Albritton (född 1947). Hon var välkänd inom rockbranschen. Gene spelar kompgitarr på låten.

Then She Kissed Me[redigera | redigera wikitext]

"Then She Kissed Me" är en cover och är skriven av Jeff Barry, Ellie Greenwich och Phil Spector. The Crystals släppte den som singel 1963, då under namnet "Then He Kissed Me". Låten nådde stora framgångar och hamnade på plats 6 på Billboard Hot 100.

"Then She Kissed Me" har aldrig spelats live.

Singlar[redigera | redigera wikitext]

Medverkande[redigera | redigera wikitext]