Luigi's Mansion

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Luigi's Mansion
Originaltitel Ruīji Manshon (ルイージマンション, Luigi Mansion)
År 2001
Utvecklare Nintendo EAD
Utgivare Nintendo
Genre Actionäventyr
Antal spelare 1
Format Gamecube
Arbetslag
Producent Shigeru Miyamoto
Takashi Tezuka
Musik Kazumi Totaka
Shinobu Tanaka
Spelserie
Spelserie Luigi's Mansion
Uppföljare Luigi's Mansion 2
Distribution
Australien 17 maj 2002
Europa 3 maj 2002
Japan 14 september 2001
USA 18 november 2001
Åldersrekommendation
ACB G8+
ELSPA 3+
ESRB E
PEGI 3+
Datorspelsportalen

Luigi's Mansion, i Japan känt som Luigi Mansion (ルイージマンション Ruīji Manshon?), är ett actionäventyr släppt av Nintendo till Gamecube 2001. Spelet var en lanseringstitel till Gamecube. Det är ett av få Mario-spel där Luigi är huvudpersonen istället för Mario.

Spelet handlar om att Luigi vinner en herrgård i en tävling som han inte har deltagit i. Överlycklig av sin vinst ringer han Mario och ber honom att möta honom vid herrgården. Men när Luigi kommer fram märker han att Mario inte syns till och att herrgården är hemsökt av spöken. Inne i herrgården möter han Professor E. Gadd som berättar att Mario har blivit kidnappad av spökena och nu måste Luigi rädda honom.

Luigi's Mansion möttes av relativt positiv kritik från recensenter, men kritiserades för att vara kort. Spelet såldes i över 2,5 miljoner exemplar, och är det femte bäst säljande Gamecube-spelet i USA. Det var ett av de första spelen som släpptes som Player's Choice-titlar för konsolen. En uppföljare, Luigi's Mansion 2, tillkännagavs till Nintendo 3DS den 7 juni 2011 på E3.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia