Magazine Café

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Magazine Café
Publikationstyp Modetidning
Grundad 1990
Chefredaktör Jonas Terning
Språk Svenska
Frekvens Månadsvis
Upplaga 25 900 ex/nr
Upplaga (TS) TS 2013 Helår
ISSN 1101-2021
Webbplats www.cafe.se

Café (officiellt Magazine Café) är Sveriges största modetidning för män med en TS-kontrollerad upplaga på 25 900 sålda exemplar per månad 2013.[1]. Den innehåller artiklar om bland annat mode, nöje och sport. Cafés målgrupp är i första hand män mellan 18 och 40 år, som bor i städer.

Café startades i maj 1990 och gavs till en början ut av det numera nedlagda Rosenudde förlag. Numera ges den ut av Aller media. Café var det första i Sverige av en nya typ av livsstilsmagasin för unga män, som har växt fram under 1990-talet. I december 1991 köptes Café av Hachette Sverige AB, en del av världens största magasinsförlag Hachette Filipacchi Médias, med huvudkontor i Paris och utgivning i 34 länder över hela världen. Under ledning av den dåvarande chefredaktören Fredrik Helmertz, växte Café till en upplaga av 43 000 exemplar i månaden och blev stilbildande för en rad magasin i Sverige. Under ett antal år gav förlaget även ut Café Sport, då Sveriges enda sportmagasin. År 2007 köpte Aller Media Hachettes svenska del och tog därmed över utgivningen av tidningarna Café, Elle, Elle Interiör, Elle Mat & vin och Elle Lyx.

Café profilerar sig främst som ett modemagasin och jämför sig med amerikanska och engelska motsvarigheter som Esquire och GQ.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Magazine Café”. TS Mediefakta. http://www.ts.se/mediefakta-upplagor/snabbfakta/?mc=003365. Läst 7 mars 2014. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]


Camera-photo.svg Sverige Denna artikel med anknytning till Sverige behöver bilder. Har du en passande fri illustration får du gärna ladda upp den.