Mall:Pågående person

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

[visa] [redigera] [rensa sidcachen]

Test Template Info-Icon.svg Dokumentation


Användning[redigera wikitext]

Denna mall kan användas på artiklar om personer vilka är inblandade i pågående skeenden. Syftet är att informera läsaren om att innehållet kan vara inaktuellt och föränderligt. Syftet är också att förklara för läsaren varför känsliga personuppgifter, även sådana som är kända i media eller i andra språkversioner av Wikipedia, kan raderas på svenskspråkiga Wikipedia i väntan på att kunskapsläget blir stabilt, såsom att en dom har vunnit laga kraft.

Det råder delade meningar om mallen överhuvudtaget bör användas. Fundera på om mallen verkligen tillför något till artikeln innan du lägger dit den. Ett välskrivet inledningsstycke kan räcka för att ge läsaren information om ämnets föränderliga natur. Dessutom finns det ett allmänt förbehåll längst ner på alla sidor som informerar läsaren om att det aldrig finns någon garanti för att innehållet i artiklarna är korrekt.

Det är heller inte ovanligt att den här mallen finns kvar långt efter det att ämnet var aktuellt, vilket kan skapa förvirring för läsaren. Se därför till att ta bort mallen när ämnet inte längre är pågående eller aktuellt.

Sidor som innehåller den här mallen läggs automatiskt i Kategori:Personer inblandade i pågående skeenden.

Syntax[redigera wikitext]

  • {{Pågående person}}
  • {{Pågående person|sektion}}

Se även[redigera wikitext]