Mall:Wikidata Infobox

Från Wikipedia

[visa] [redigera] [rensa sidcachen]

Dokumentation


OBS! Under installation. Ännu fungerar inte visning av karta, geokoordinater och i18n-översättning av meddalanden till svenska med hjälp av modul:TNT. För mer detaljerad dokumentation, se commons:Template:Wikidata Infobox.

Användning[redigera wikitext]

Generell mall för faktarutor som hämtar data från Wikidata. Mallen är användbar inom ämnesområden för vilka andra wikidatamallar och faktamallar ännu inte har utvecklats. Mallen visar inte källor. Mallen är ursprungligen utvecklad för Wikimedia Commons, och är inlagd på många kategori- och gallerisidor där.

Mallen bör inte läggas in där den inte tillför något. När man lägger in mallen måste man vanligen åtgärda problem på Wikidata. Exempel:

  • Översätta vissa inlänkade objekts namn till svenska. Saknas både svenskt och engelskt namn dyker ett q-nummer upp.
  • Lägga in svensk bildtext.

Mallen visar ofta namn (wikidataobjekt) som saknar artikel på svenskspråkiga Wikipedia, men som ren text, utan varken rödlänkar eller wikidatalänkar. När mallen visar många sådana objekt bör man överväga att inte ta med mallen i artikeln, eller att justera ned de objektens prioritet i Wikidata (något som även påverkar andra språkversioner).

Vissa språkversioner av mallen är konfigurerade så att de visar mycket färre detaljer än denna. Andra, exempelvis Commons, visar även auktoritetsdata och andra externa länkar.

Se även[redigera wikitext]

  • {{Databox}} – som också är en generell faktarutemall