Malldiskussion:Faktaruta idrottare

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Hur integrera med medaljmallar?[redigera wikitext]

Hej! Jag skulle vilja att {{Faktaruta idrottare}} har möjlighet till integrerade och infällda medaljmallar. Det funkar snyggt i {{Infobox simmare}}, där man lagt in "medaljmallar"-kod. Men den mallen är baserad på "if"-kod, inte på {{Faktamall}}. Så kommer det att funka att kopiera över den if-baserade kod som finns på Infobox simmare? Eller måste man göra på något annat sätt? Bland annat skulle man slippa en extra faktaruta i en sådan här artikel. En stor ros till den som har en lösning på problemet.--Paracel63 (diskussion) 5 december 2017 kl. 18.37 (CET)

@Paracel63: Jag lade in |utökning = {{{medaljmallar|} i mallen. Med parametern "medaljmallar" kan man då lägga in mallar i artikelns faktaruta. Det är möjligtvis något att knåpa vidare på för en lösning. Se artikeln Jim Thorpe, där jag provade med att helt enkelt lasta in de medaljmallar som fanns i artikeln. Man behöver dock göra en del ytterligare arbete, så att hjälpmallarna {{MedaljStart}} och {{MedaljSlut}} inte behövs. Jag har inte heller hittat varför övriga faktamallen trycktes ihop när medaljmallarna lades in. --JohanahoJ (diskussion) 6 december 2017 kl. 16.10 (CET)
Aha, det är nog för att medaljmallarna har tre kolumner som övriga faktarutan trycks ihop; metamallen {{Faktamall}} är skapad med två kolumner. --JohanahoJ (diskussion) 6 december 2017 kl. 18.02 (CET)
@JohanahoJ: Tack för försöket! Jo, jag var medveten om möjligheten med "Utökning". Däremot tror jag att den främst är förberedd för mallelement och parametrar som följer samma layout som {{faktamall}} (exempelvis fler parametrar, utöver de sjuttinånting som standarden medger).
Så här krockar tvåspalts- med trespaltslösning. Dessutom ser jag inte någon möjlighet att fälla ihop medaljdelen. Det är integrerat i motsvarande mall på enwp, där man använt if-kodning rätt igenom (och inte bygger på våra faktamall-standard). Se faktarutan i Therese Alshammar för ett exempel på en artikel som gynnas av hopfällbar/hopfälld medaljmallsdel.
Så vi får fundera ett par varv till. Kanske finns här någon med kunskap i integration av if-kodade mallar och faktamall-baserade mallar?--Paracel63 (diskussion) 6 december 2017 kl. 18.44 (CET)
Eller undvik inblandning av metamall och kör på simmar- eller enwp-varianten, fast med bibehållna parameternamn härifrån? --JohanahoJ (diskussion) 6 december 2017 kl. 19.55 (CET)