Malldiskussion:Infobox Skådespelare

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

en:Template:Infobox Actor är inte lika bred som vår mall och dessutom är det valbart om man vill se priser (awards), någon som kan fixa till denna på samma sätt? Bör förresten bilden vara så jättestor som 220px? / Elinnea 4 oktober 2007 kl. 14.21 (CEST)

För kollapsande tabeller krävs tillägg i MediaWiki:Common.css och MediaWiki:Common.js, vilket Daedalus motsätter sig här.~Själv skulle jag mycket gärna se det här. --Saber 4 oktober 2007 kl. 14.25 (CEST)
Synd, tycker att det vore bra. Hade missat det där. Gjorde ett tillägg där om detta (vet inte om man får skriva när det är arkiverat, men jag gjorde dte iaf). / Elinnea 4 oktober 2007 kl. 14.37 (CEST)
{{Moçambiques geografi}} använder sig av kollapsande element, kanske något att kika på? --Strangnet 4 oktober 2007 kl. 16.13 (CEST)
Det syns inte för min del, beror det på att jag använder standardskinnet? Jag tycker att det vore bra om vi kunde fixa detta så det funkade oavsett skin. Se artikeln Anthony Hopkins och jämför med en:Anthony Hopkins, mycket bättre när det är valfritt att "fälla ut" tabellen. / Elinnea 5 november 2007 kl. 16.45 (CET)

"Noterbara roller"[redigera wikitext]

Jag försökte ändra formuleringen "noterbara roller" till "betydande roller", men då verkar det som att hela den delen försvann från mallen i artiklar där mallen är placerad, t.ex. Lana Turner och Jim Carrey. Jag återställde ändringen men det verkar fortfarande vara borta. Någon som vet varför och som kan fixa det? Entheta 24 oktober 2007 kl. 20.52 (CEST)

När du gjorde ändringen så bytte du även namn på ett av attributen som används vid mallanropet, så därför försvann uppgifterna ur de mallar som använder infoboxen. Om man ska byta namn på variabeln noterbara roller till betydande roller måste man ändra det i varje artikel som använder mallen, antingen manuellt eller med en robot. Nu är iaf rubriken ändrad till vad jag antar var tanken. --Strangnet 24 oktober 2007 kl. 20.58 (CEST)
Aha. (Jag hade tydligen glömt återställa själv, som jag skrev ovan att jag hade gjort). Tack för hjälpen. Entheta 24 oktober 2007 kl. 21.00 (CEST)

Osynliga Oscar[redigera wikitext]

I artikeln David Niven har jag lagt in hans Oscar i tabellen, men den syns inte. Någon som ser vad jag gör för fel och kan korrigera detta? / Elinnea 5 november 2007 kl. 16.45 (CET)

Tack för hjälpen! / Elinnea 5 november 2007 kl. 19.18 (CET)

IMDB länk[redigera wikitext]

Någon som kan lägga in plats för IMDB-länk i rutan på samma sätt som för film? Ghostrider 4 februari 2008 kl. 18.37 (CET)

Räcker det inte med att filmartikeln som länkas till har en imdb-länk under externa länkar? Tanken är väl att locka vidare läsning i artiklarna och inte till imbd. För mycket länkar är heller inte bra för helhetsintrycket och läsbarheten. --Strangnet 4 februari 2008 kl. 18.55 (CET)
Hmm, gjorde ett litet feltänk där. Jag antar att du menar en imdb-länk för skådisen i fråga. Kan ta en titt på det lite senare om ingen annan griper in innan dess. --Strangnet 4 februari 2008 kl. 19.32 (CET)
Jag var kanske otydlig, det jag avsåg var en länk till skådespelarens IMDB-sida på samma sätt som det finns i mallen för filmer (mall:filmfakta), och då borde man kanske ta bort länken under "externa länkar". Ghostrider 4 februari 2008 kl. 19.58 (CET)
Jag och Lelle1987 tog tag i saken på samma gång, så nu finns imdb-variabeln tillgänglig för användning. --Strangnet 4 februari 2008 kl. 20.16 (CET)
Perfekt, det var precis så jag avsåg. Vad tycker ni om att ta bort imdb-länken under externa länkar? Borde räcka att ha länken i rutan? Ghostrider 5 februari 2008 kl. 10.30 (CET)
Det beslutet kan nog tas från fall till fall - om artikeln är av det längre slaget så slipper man bläddra till början på artikeln om man vill nå IMDb-länken, eller? --Strangnet 5 februari 2008 kl. 12.24 (CET)
Jag tycker inte att tabellinformationen ska ersätta den löpande texten utan vara ett komplement, därför gör det inget om samma info finns både i tabell och i själva artikeltexten. Bara för att man t.ex skriver födelsenamn, födelseort, betydande roller, priser etc. i tabellen betyder det inte att det bör skrykas ur själva artikeltexten. / Elinnea 5 februari 2008 kl. 12.34 (CET)
Tycker ni har kloka synpunkter båda två. Är det en lång artikel, så kan det passa med en extra rad för externa länkar. Och håller även med om att informationen skall skrivas ut i löptexten. Ghostrider 5 februari 2008 kl. 17.25 (CET)


Oscars/Oscar[redigera wikitext]

Vad är det som hänt med oscars? s verkar ha blivit viktigt. Ghostrider 5 februari 2008 kl. 21.07 (CET)

Exempel?[redigera wikitext]

Det vore bra om man hade ett exempel på hur en ifylld mall kan se ut och sen ha en nowiki så man kan se det hela också. typ som på mall:Infobox musiker. Sen vore det väll fint att lägga till ålder och född och död mallen, samt {{flaggbild|land}} vid platserna? /Tompen 9 mars 2008 kl. 00.39 (CET)

Make/Maka[redigera wikitext]

Känns inte Maka/Make lite förlegat, det finns gott om personer som har förhållande utan att vara gifta. Partner istället? Ghostrider ♠ 20 juni 2009 kl. 23.27 (CEST)

Jag håller med. Jag tänkte på detsamma när jag skrev artikeln om James Whale och skulle fylla i mallen Mall:Infobox regissör. I och för sig skulle man kunna tänka sig att behålla make och maka men att lägga till "partner" eller liknande för partners som inte var gifta. Entheta 20 juni 2009 kl. 23.31 (CEST)
Hittade relationer i en infobox på engelska wikipedia. Ghostrider ♠ 21 juni 2009 kl. 12.51 (CEST)

Flaggor[redigera wikitext]

Ska man inte ha flagga till den födelsestad skådespelaren kommer ifrån? Egon Eagle 10 mars 2010 kl. 19.36 (CET)

Varför då? Går lika bra att ha utan, ser bara störande ut med massa flaggor här och där. //Mr Bullitt 10 mars 2010 kl. 22.03 (CET)

Längd?[redigera wikitext]

Längd har nyligen lagts till i mallen. Tycker att det är ren kuriosa och bör tas bort, det ser inte seriöst ut. Eller ska man ha med skostorlek också?

Hmmmm. Längd kan vara intressant för mycket långa eller mycket korta skådespelare, men är det tillräckligt intressant för denna mallen? Nej. För t.ex. idrottsmän som basketspelare är det en annan femma. Ghostrider ♠ 30 september 2010 kl. 19.06 (CEST)
Har tagit bort det nu. /Ariam (disk) 5 december 2013 kl. 11.37 (CET)

Svensk filmdatabas[redigera wikitext]

Ska vi inte lägga in länk till Svensk filmdatabas också. Det finns exempelvis i filmfaktamallen. /Jalf17 12 februari 2011 kl. 20.19 (CET)

Ytterligare parametrar[redigera wikitext]

Jag funderar om inte parametrar såsom:

  • "Föräldrar" (om relevant)
  • "Syskon" (om relevant)
  • "Barn" (om relevant)
  • "Priser" (för de priser som inte redan har en egen parameter i mallen)
  • "Namnteckning"
  • "Begravningsplats"
  • "Begravningsplats_koordinater"

I många artiklar på enwp använder de istället Mall:Infobox_biografi då den har alla parametrarna. Frågor? Funderingar? Jopparn 15 augusti 2011 kl. 21.12 (CEST)

Bra idé tycker jag och du är redan inne på att markera att vissa inte är självklara utan ska bara fyllas i om relevant. Begravningsinfo skippar jag själv helst i artikeln också men jag märker att många vill ha med den informationen.--Mercurial 15 augusti 2011 kl. 21.23 (CEST)

Ersätta mallen[redigera wikitext]

Tycker vi bör göra som engwiki och ersätta den med Mall:Biografi som redan innehåller alla parametrar förutom "priser" som ändå inte får plats i en mall utan bör stå i artikeln istället. Saftgurka 19 september 2011 kl. 18.10 (CEST)

Mall:Biografi bör endast användas i fall där infobox saknas för gruppen. Den här mallen fungerar bra och ger ett enhetligt utseende på skådespelarartiklarna och är betydligt lättare att fylla i än Mall:Biografi, som har en mängd parametrar som inte bör fyllas i. / Elinnea (diskussion) 8 mars 2012 kl. 07.08 (CET)
Se Malldiskussion:Infobox biografi#Personfaktamallar /ℇsquilo 8 mars 2012 kl. 10.07 (CET)
Instämmer med Elinnea. Någon nämnde på malldiskussionen citerad ovan att Mall:Infobox biografi redan använder 72 parametrar av möjliga 80. Så där finns inte plats att lägga till så många fler parametrar, om vi ska börja ersätta olika sorters personfaktamallar med Infobox biografi. Att det är många parametrar försämrar överskådligheten när mallen ska läggas in. Alternativet är att göra Infobox biografi till en moduluppbyggd mall à la Mall:Geobox, men just den mallen är ett exempel på att moduluppbyggda mallar kan göra det krångligare än nödvändigt. Så att, på kort eller medellång sikt, sikta på att låta Infobox biografi ersätta Infobox Skådespelare med flera mallar kommer att motverka sitt syfte. Och syftet borde vara att förse artiklar av olika slag med någon sorts faktamall (en eller flera – flera faktamallar på varandra fungerar i praktiken som moduler).--Paracel63 (diskussion) 10 mars 2012 kl. 22.08 (CET)
Saftgurka får försöka motivera sitt förslag till förändring mer utförligt än "därför att jag tycker så" om han avser att övertyga fler, inklusive undertecknad. Ricjac 11 mars 2012 kl. 18.14 (CET)

År som aktiv[redigera wikitext]

Angående denna redigering. Är verkligen "år som aktiv" bättre än "aktiva år"? Jag tycker att "år som aktiv" låter som om de var friidrottare eller nåt. / Elinnea 27 november 2011 kl. 01.52 (CET)

Jag instämmer i att "Aktiva år" låter bättre. Dessutom ser det snyggare ut i infoboxen då "År som aktiv" ibland hamnar på två rader vilket ser lite klumpigt ut. /Ariam (disk) 6 februari 2013 kl. 14.22 (CET)
Genomfört. /Ariam (disk) 7 september 2013 kl. 11.28 (CEST)

Fel i dokumentationen[redigera wikitext]

Något verkar ha blivit fel på dokumentationssidan då delar av mallen (allt från Kristallen till och med sfdb) hamnat utanför själva faktamallen. Jag kan tyvärr inte fixa det men någon annan kanske kan? /Ariam (disk) 8 januari 2013 kl. 11.12 (CET)

IMDb-kod från Wikidata[redigera wikitext]

Jag skulle vilja göra ett tillägg i mallen, men jag frågar här först. Jag tänkte ändra mallen så att om "imdb"-parametern inte är satt, men artikelns motsvarande item på Wikidata har egenskapen p345 ("imdb-kod") satt, så tar den och använder Wikidatas värde. Denna infogning ska förstås vara underordnad, så om det skulle vara fel på Wikidata eller om det av något skäl vore önskvärt att sätta parametern till något annat på artikeln på svenska Wikipedia så är det bara att göra det. Parametervalet här kommer alltid att trumfa Wikidata, så att säga. Jag har redan gjort motsvarande ändring för {{Filmfakta}}, om ni är nyfikna på hur det funkar.

Jag vet att det inte är helt okontroversiellt att ha med IMDb-länkarna i Infobox-mallen, men jag tänkte vi nog kan enas om att så länge det finns möjlighet att sätta parametern i mallen så kan den ta värdet från Wikidata som backup. Gabbe (disk) 5 september 2013 kl. 16.30 (CEST)

I brist på invändningar har jag bestämt mig för att implementera mitt förslag. Är det någon som störs av detta är det bara att ångra min ändring eller höra av er till mig. Gabbe (disk) 6 september 2013 kl. 10.28 (CEST)
Bra initiativ, det verkar ju fungera fint. /Ariam (disk) 7 september 2013 kl. 11.28 (CEST)

"2010-idag", "från 2010" eller "2010–"[redigera wikitext]

"Om fortfarande aktiv/gift, använd 'idag' i platsen för slutdatum/slutår": man rekommenderas alltså skriva "2010-idag". Det skrivsättet antyder att aktiviteten (äktenskapet) har upphört "idag" (varvid man lämpligen lägger till mall:när?). Dessutom ser det väldigt amatörmässigt ut, åtminstone i mina ögon och kanske även i andras som är vana vid pappersböcker. Det vanliga skrivsättet är "från 2010" eller "2010–". Jag föreslår att något av de skrivsätten införs även här. 83.253.1.17 19 december 2014 kl. 23.48 (CET)

Jag instämmer i att det är dags att ändra det. Av dina förslag är "2010–" dominerande på wp och även det jag föredrar. /Ariam (diskussion) 20 december 2014 kl. 00.38 (CET)
Okej, med den uppmuntran och i brist på invändningar har jag ändrat "använd 'idag' i platsen för slutdatum/slutår" till "lämna platsen för slutdatum/slutår tom". Hoppas bara det inte är någon formateringsdetalj som också behöver ändras för att mallen ska fungera. 83.253.1.17 21 december 2014 kl. 01.24 (CET)
Det ser avhugget ut när man bara tar bort ordet idag, en bättre lösning tycker jag är "sedan 2010". / Pontuz (diskussion) 21 december 2014 kl. 07.19 (CET)

Razzie[redigera wikitext]

Jag tänkte först föreslå att slänga med fler filmpriser i mallen, så som Satellite Awards, Screen Actors Guild Awards och Saturn Award, men vid närmare eftertanke tror jag att det kan bli lite plottrigt och dåligt uppdaterat. På många skådespelare kan man ju hitta nomineringar till "mindre" priser i text eller filmografin ändå, och det är kanske bäst att ha vissa restriktioner till infoboxen, och bara köra på de större priserna där. Men jag tänkte att vi kunde lägga till Golden Raspberry Awards aka Razzie i infoboxen? Det är trots allt ett etablerat pris, och det största, (och det enda?), i sin genre. Jag tycker i alla fall att det är intressant att läsa om de som tilldelats en Razzie. Men vad tycker ni andra? Om jag får medhåll, får gärna någon som kan ordna det tekniska. Jag har ingen aning om hur man gör själv. Tack för mig. --Erran77777 (diskussion) 20 februari 2015 kl. 23.40 (CET)

Jag tycker det är en bra idé. Razzie är i alla fall ett pris som jag (kanske lite stundom) hör talas om i radio. Det brukar inte få samma uppmärksamhet som en Oscar eller något annat mycket etablerat pris, men det är min uppfattning att priset är uppmärksammat än de allra flesta andra priser i världen. Dieselmotorvagnar (till stationen) 21 februari 2015 kl. 00.49 (CET)
Tycker fortfarande att Razzie ska läggas in i infomallen, och eftersom jag inte fått något mothugg hade jag själv gjort det för längesen om jag bara visste hur man gjorde. Så är det någon som är villig att lägga undan någon minut för att slänga med det hade jag varit tacksam. --Erran77777 (diskussion) 20 oktober 2015 kl. 01.35 (CEST)