Malldiskussion:Musiksource

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

(Återst: varför ta bort parameter f placering ?. Kan inte ha fix bredd pga val m långa titlar - se hist)

Svar till Användare:Dr Fredrik Haeffners kommentar vid redigering. Jag ändrade bredden till 300px så mallen skulle ha samma bredd som de andra wikimallarna. Det blir lite snyggare om wikimallarna har samma bredd när en sida innehåller flera wikimallar. --NERIUM 20 april 2006 kl.20.02 (CEST)
Wikisource har text / noter till:




Om Du provar mallen med ett långt namn (parameter 2 dvs den som syns som titel på verket) så går den utanför boxen om boxen har fix bredd. Det är inte alltid möjligt att korta ned den texten eftersom den ofta är lång i sig och dessutom kan behöva en förklarande parentes som skiljer olika tonsättningar av samma text). Se exemplet här bredvik med länk till Wikinews som ju är oläslig. Det anser jag vara ett viktigare argument än att den ska vara lika bred som eventuella andra mallar av bredd 250 eller 300 på samma sida. Efter att ha tittat på ett stort antal mallar kan jag inte se att det finns någon särskild "standardbredd" - tvärtom så verkar flertalet ha variabel bredd, undantaget de som pekar till systerprojekt.
För att tillfredsställa Ditt önskemål har jag lagt till en parameter för fast bredd. Den skrivs som
({{{Musiksource|width=width:300px}}}
Det skulle vara intressant att veta motivationen att Du även tog bort den valfria parametern för placering hö/vä ({{{align|right}}}
P.S. Du satte fasta bredden till width: 250px - inte 300px - se historik. -Dr Fredrik Haeffner 22 april 2006 kl.20.40 (CEST)
Parametern hö/vä borttagning var ett misstag eftersom jag kopierade en annan wikimall för att få önskad bredd. Kan inte minnas att jag sett ett ord som består av 39 bokstäver som i ditt exempel ovan. Däremot kan ett namn på en artikel vara långt med det ger samma resultat i alla de övriga wikipedialänkar. --NERIUM 22 april 2006 kl.20.58 (CEST)