Masaki Sumitani

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Masaki Sumitani (2008).

Razor Ramon Hard Gay (レイザーラモン HG Reizā Ramon HG?, oftast HG, Razor Ramon Sumitani eller bara Hard Gay) är artistnamnet för Masaki Sumitani (住谷正樹 Sumitani Masaki?), en japansk komiker, wrestler och tarento (“talent”). Hans genombrott blev när han visades på Bakushō Mondai no Bakuten! (Daibakuten) Saturday variety showTBS Television i Japan, år 2005. Han ska inte förväxlas med den amerikanske wrestlern Scott Hall, som också använder “Razor Ramon” som artistnamn. WWE har varumärksskyddat namnet “Razor Ramon”, men verkar inte ha invändningar mot att Sumitani använder namnet Razor Ramon HG.

Uppväxt[redigera | redigera wikitext]

Han föddes 18 december 1975 i Harima i Hyogo prefekturen. Efter att ha tagit studenten från Hyogo Prefectural Kakogawa Higashi High School har han studerat handel på Doshisha universitetet där han tog examen.

Hard Gay[redigera | redigera wikitext]

Hans något stereotypiske homosexuella karaktär Hard Gay blev ett Internetfenomen i mitten på 2000-talet efter att ha medverkat i morgonprogrammen på TBS Television. Hard Gay är klädd helt i en svart Lackuniform, mössa och glasögon och går runt på stan för att hjälpa till med sociala förbättringar tex: Städa en park, uppmuntra ungdomar att fira Fars dag mer aktivt eller laga mat med barn. Allting ackompanjeras till tonerna av Ricky Martins Livin' la vida Loca

Karaktären har kritiserats av japanska HBT-organisationer för att förstärka nidbilden av homosexuella, bland annat av Hokkaido Sexual Minority Associations avdelning i Sapporo som menade att hans karaktär enbart var tragisk och inte gjorde något för att stärka bilden av HBT-personer i landet. En orsak till att Hard Gay fått medverka i TV är dock för att det i praktiken inte finns någon större subkultur för homosexuella läder (eller övriga fetischistiska) män i Japan och istället har man försökt peka på att hans karaktär snarare refererar till amerikanska homosexuella män.

Ett av hans signum är att han juckar i tid och otid, även på allmän plats och framför barn (trots det suspekta beteendet gör han aldrig några direkt sexuella närmanden mot barnen ifråga).

Personligt[redigera | redigera wikitext]

Han är sedan 2006 gift med modellen Anna Suzuki. De fick sitt första barn 2008.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]