Masja och björnen

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Masja och björnen (på ryska Маша и Медведь, Masja i Medved) är en serie animerade kortfilmer av ryssen Oleg Kuzovkoj och producerade av Animaccord Animation Studio i Moskva. Persongalleriet är löst baserat på en rysk folksaga, och avsnitten handlar om en liten flicka som heter Masja och bor i ett hus tillsammans med en björn som försöker rädda henne från olika missöden. Serien har översatts till drygt 20 språk.

Den första filmen, i vilken de träffas, släpptes 7 januari 2009. Många avsnitt har visats flitigt på Youtube, framför allt hade ett avsnitt där Masja råkar koka alldeles för mycket gröt i mars 2017 setts strax under två miljarder gånger på Youtube, detta gör det till det femte mest sedda klippet på webbplatsen genom tiderna och det enda klippet med över en miljard visningar som inte är en musikvideo[1]. Hösten 2016 hade två kompletta säsonger om 26 avsnitt släppts och en tredje var under produktion.

I den engelskspråkiga dubbningen av den första säsongen gör Elsie Fisher Masjas röst.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Most Viewed Videos of All Time • (Over 270 million views) - YouTube”. YouTube. https://www.youtube.com/playlist?list=PLirAqAtl_h2r5g8xGajEwdXd3x1sZh8hC. Läst 1 mars 2017.