McKinsey & Company

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

McKinsey & Company, är ett amerikanskt multinationellt konsultföretag inom strategi och management. Företaget grundades av James O. McKinsey i Chicago 1926 och har idag 83 kontor i 45 länder.

Företaget dubblade sin omsättning mellan 2007 och 2017, från 5 miljarder USD till 10 miljarder USD.[1]

McKinsey rekryterar i stor utsträckning nyutexaminerade. De senaste åren har de varit en bland de mest attraktiva arbetsgivarna vid undersökningar gjorda bland amerikanska MBA-studenter, studenter på Handelshögskolor runt om i Sverige, samt för civilingenjörsstudenter med inriktningen Industriell ekonomi.

Samarbete med högskolor och universitet[redigera | redigera wikitext]

Företaget är en av de främsta medlemmarna, benämnda Capital Partners, i Handelshögskolan i Stockholms partnerprogram för företag som bidrar finansiellt till Handelshögskolan i Stockholm och nära samarbetar med den vad gäller utbildning och forskning[2].

Se även[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”McKinsey names Kevin Sneader new global managing partner” (på brittisk engelska). Financial Times. https://www.ft.com/content/a874cbc8-1a4a-11e8-aaca-4574d7dabfb6. Läst 10 oktober 2018. 
  2. ^ ”www.hhs.se - Näringsliv & samhälle, Handelshögskolans Partnerföretag”. http://www.hhs.se/se/BusinessAndSociety/Partnerprogrammet/Pages/Partnerf%C3%B6retag.aspx. Läst 28 juli 2014. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]