Hoppa till innehållet

McKinsey & Company

Från Wikipedia
McKinsey & Company
SäteNew York
NyckelpersonerBob Sternfels, vd (–)
Antal anställda38 000 (2023)[1]
Historik
Grundat1926[1][2]
GrundareJames O. McKinsey[3] och Marvin Bower[3]
Webbplatsmckinsey.com/

McKinsey & Company, är ett amerikanskt multinationellt konsultföretag inom strategi och management. Företaget grundades av James O. McKinsey i Chicago 1926 och har idag 83 kontor i 45 länder.

Företaget dubblade sin omsättning mellan 2007 och 2017, från 5 miljarder USD till 10 miljarder USD.[4]

McKinsey rekryterar i stor utsträckning nyutexaminerade. De senaste åren har de varit en bland de mest attraktiva arbetsgivarna vid undersökningar gjorda bland amerikanska MBA-studenter, studenter på Handelshögskolor runt om i Sverige, samt för civilingenjörsstudenter med inriktningen Industriell ekonomi.

Samarbete med högskolor och universitet[redigera | redigera wikitext]

Företaget är en av de främsta medlemmarna, benämnda Capital Partners, i Handelshögskolan i Stockholms partnerprogram för företag som bidrar finansiellt till Handelshögskolan i Stockholm och nära samarbetar med den vad gäller utbildning och forskning[5].

USA:s opioidkris[redigera | redigera wikitext]

Företaget har hjälpt till att marknadsföra opioider, vilket anses vara relaterat till USA:s opioidkris. Företaget har förlikats med en koalition av 47 delstatsjurister och kommer att betala nästa 6 miljarder kronor för sin inblandning i opioidkrisen.[6]

Se även[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]