Medicon Valley Alliance

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Medicon Valley Alliance (MVA) är en icke vinstinriktad medlemsorganisation inom life sciences (biovetenskap, biomedicin, medicinsk vetenskap), som arbetar för att främja nätverk och kompetensutveckling i Öresundsregionen i Danmark och Sverige. Med Medicon Valley åsyftas denna region, i språklig analogi[förtydliga] med till exempel Silicon Valley.

MVA har mer än 270 medlemmar (oktober 2008), bestående av bland annat regionens universitet, sjukhus och life science-företag (bioteknik, läkemedel och medicinteknik).

MVA arbetar på ett regionalt plan för att stärka villkoren för forskning och utveckling i Öresundsregionen. På ett internationellt plan arbetar MVA med marknadsföring av regionen samt för att initiera internationella samarbeten och attrahera arbetskraft. MVA samarbetar med nätverksorganisationer i andra kluster/"bioregioner" över hela världen och har ett starkt internationellt nätverk inom life science.

Medicon Valley Alliance grundades 1997 under namnet Medicon Valley Academy och bytte 2007 namn till Medicon Valley Alliance.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]