Mercenaries: Playground of Destruction

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Mercenaries: Playground of Destruction
OriginaltitelMercenaries: Playground of Destruction
År2005
UtvecklarePandemic Studios
UtgivareLucasArts
GenreSandboxspel, actionspel och racingspel
Antal spelare1
FormatPlaystation 2, Xbox
Spelserie
SpelserieMercenaries
UppföljareMercenaries 2: World in Flames
Distribution
Europa18 februari 2005
Japan28 april 2005
USA11 januari 2005
Datorspelsportalen

Mercenaries: Playground of Destruction (ofta förkortat Mercenaries eller Mercs) är ett actionspel som har utvecklats av Pandemic Studios och utgivits av LucasArts till spelkonsolerna Xbox och Playstation 2. Spelet gavs ut i början av år 2005. Uppföljaren Mercenaries 2: World in Flames utkom tre år senare.

Spelet utspelar sig i ett framtida Nordkorea, som ständigt befinner sig i krig. Fem olika organisationer kämpar om makten i detta av kaos präglade land. Spelaren är en mercenarie (eller merc), det vill säga en person som bara arbetar för pengarnas skull. Spelaren får när som helst alliera sig med eller sluta krig mot samtliga fraktioner. Alla organisationer utom den statliga styrkan från Nordkorea är mutbara.

Mercenaries är ett så kallat icke-linjärt sandboxspel. De flesta uppdrag är frivilliga, och kan utföras i vilken ordning som helst. Spelaren kan välja att utföra uppdrag åt den organisation som för tillfället ger den största belöningen. I övrigt liknar den öppna spelvärlden GTA och dess kloner. Samtliga fordon, inklusive stridsvagnar och helikoptrar, får kapas. Spelaren får också röra sig fritt på de två öarna där handlingen utspelar sig.