Mike Neill

Från Wikipedia
Mike Neill
Baseboll, herrar
Nation: USA USA
Olympiska spel
Guld Sydney 2000 Baseboll

Michael Robert "Mike" Neill, född den 27 april 1970 i Martinsville i Virginia, är en amerikansk före detta professionell basebollspelare som spelade en säsong i Major League Baseball (MLB) 1998. Neill var outfielder.

Neill tog guld för USA vid olympiska sommarspelen 2000 i Sydney.[1]

Karriär[redigera | redigera wikitext]

College[redigera | redigera wikitext]

Neill spelade collegebaseboll för Villanova Universitys idrottsförening Villanova Wildcats.

Major League Baseball[redigera | redigera wikitext]

Neill draftades av Oakland Athletics 1991 som 60:e spelare totalt och redan samma år gjorde han proffsdebut i Athletics farmarklubbssystem. Det dröjde dock till den 27 juli 1998 innan han fick debutera i MLB för Athletics.

Neill fick bara spela sex matcher för Athletics 1998 och hade under dessa ett slaggenomsnitt på 0,267, inga homeruns och inga RBI:s (inslagna poäng). Det skulle visa sig att detta var de enda matcher som han över huvud taget fick spela i MLB.

Året efter fortsatte Neill att spela i Athletics farmarklubbssystem, men 2000 spelade han i Seattle Mariners system. Det var under den säsongen som han var med i OS i Sydney (se nedan).

2001 var sista säsongen som Neill spelade professionell baseboll och det gjorde han i Boston Red Sox system.

Totalt spelade Neill 1 062 matcher i Minor League Baseball och hade ett slaggenomsnitt på 0,307, 91 homeruns och 572 RBI:s.

Internationellt[redigera | redigera wikitext]

Neill tog guld för USA vid olympiska sommarspelen 2000 i Sydney. På nio matcher hade han ett slaggenomsnitt på 0,219, tre homeruns och fem RBI:s.[1] I finalen mot favoriten Kuba, som USA överraskande vann med 4–0, slog han en homerun i första inningen.[2]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

Webbkällor[redigera | redigera wikitext]